Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirala i Vlada

Božinović o lažnim Tolušićevim fotografijama: "Nacionalna sigurnost nije ugrožena"

Ministar pravosuđa Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar pravosuđa Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar pravosuđa Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon što je tjednik Nacional objavio montirane fotografije navodno ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića na kojima u društvu prostituke konzumira kokain, reagirali su iz Vlade te poručili da je riječ o "perfidnoj i protuzakonitoj krivotvorini".

"Temeljem objave navodnih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u tjedniku Nacional, Vlada RH najoštrije osuđuje takvu perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu kojoj je cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju", poručuju iz Vlade. 

Božinović: "Nacionalna sigurnost nije ugrožena"

Objavu fotografija danas je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te je ustvrdio kako unatoč pokušaju "destabilizacije pojedinca i institucije koju predstavlja" nacionalna sigurnost nije ugrožena.

Dodao je da policija radi u uskoj koordinaciji sa SOA-om i Državnim odvjetništvom te da će ta koordinacija u budućnosti biti sve intenzivnija zbog suočavanja s raznim vrstama "podmetanja”.

"Jednostavno sve sigurnosne službe u Hrvatskoj će u buduće morati intenzivirati svoju suradnju na razotkrivanju svih mogućih podmetanja koja imaju za krajnji cilj destabilizaciju političkog života pa ako hoćete i Vlade, ali neće uspjeti u tome”, poručio je Božinović.

Kazao je da će istraga pokazati tko stoji iza Tolušićeve fotomontaže, a na pitanje radi li se, možda, o unutarstranačkom obračunu kazao je da ne zna o čemu je riječ jer su dobili tek preliminarnu informaciju.

"Kao što sam rekao, zajedničkim radom Sigurnosno obavještajne agencije, MUP-a i Državnog odvjetništva poduzet će se sve potrebe radnje da bi se razotkrilo počinitelja”, kazao je Božinović.

Ministar je novinarima odgovorio da nacionalna sigurnost nije ugrožena jer sve službe koje o tome brinu svoj posao rade vrlo profesionalno.

Upitan zašto se u Vladinom priopćenju kaže da se radi o pokušaju destabilizacije, ministar je rekao kako je očito da je to pokušaj destabilizacije ne samo pojedinca već institucije koju predstavlja. "To hrvatske institucije dopustiti neće", poručio je Božinović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene