Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica u NSK

Plenković apelirao na građane: "Molimo sve da se cijepe, sad je trenutak...", Božinović: "Sve obustavljene manifestacije sada se mogu održati, ali..."

Vlada je na današnjoj sjednici iznijela najnovije informacije vezane uz potres te epidemiju koronavirusa.

U uvodnom obraćanju premijer Andrej Plenković je poručio kako se dobra epidemiološka situacija nastavlja, ali da se broj cijepljenih ne povećava dovoljno brzo.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život"

"Molimo sve da se cijepe, sad je trenutak..Zaštitimo se radi zdravlja, radi ekonomije i turizma", kazao je Plenković. 

Potom je čestitao Vatrenima na plasmanu u osminu finala Eura te im zaželio sreću u daljnjim utakmicama. 

Ministar zdravstva Vili Beroš također je pozvao građane na cijepljenje kako bismo imali jesen bez korone. 

Ministar Božinović rekao je kako je stožer donio odluku da se sve obustavljene manifestacije mogu održavati, ali da će pri većim događajima posjetitelji morati posjedovati COVID potvrdu.

"Lokalni stožeri morat će davati suglasnost za manifestacije veće od 100 ljudi te provoditi kontrole", rekao je Božinović. 

Vlada je usvojila zaključak o produženju korištenja autoceste A11 Zagreb-Sisak bez plaćanja cestarine do 1. listopada 2021., kao i zaključak o produženju besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko-moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Usvojen je i prijedlog zaključka kojim će se otpisati potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe obveznicima stradalim u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili za one za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj na potresom pogođenim područjima te prijedlog zaključka u vezi provedbe otpisa potraživanja i naknade za električnu energiju isporučenu krajnjim kupcima na potresom pogođenom području za srpanj 2021.

Usvojene su i dopune Zakona o zaštiti od nasilje u obitelji.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene