Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada danas ipak nije donijela odluku o određivanju mjesta za skladištenje radioaktivnog otpada.


Vladin ured za odnose s javnošću prvotno je izvjestila kako je Vlada u sklopu svoje zatvorene sjednice donijela odluku kako će se otpad čuvati u skladištu Instituta Ruđer Bošković da bi naknadnim priopćenjem demantirala da je donesena odluka o skladištenju radioaktivnog otpada niske i srednje aktivnosti, iskorištenih zatvorenih radioaktivnih izvora i izvora ionizirajućeg zračenja koji se ne namjeravaju dalje koristiti.

Vezani članci Vuk Vuković, predsjednik Ekonomskog savjeta Glasa poduzetnika Ekonomski strateg Glasa poduzetnika: "Bojim se da će si i ova Vlada razbiti zube upravo na ovoj reformi, kao što je Milanovićeva na zadnjem oporavku" Plenković objavio da će umirovljenici dobiti COVID dodatak u iznosima od 400 do 1200 kn - 2 Plenković otkrio iznos COVID dodatka: "Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika. Ovo je potez odgovorne Vlade"

>> U centru Zagreba skladištit će se radioaktivni otpad?!

>> 'Ruđer' neće postati odlagalište radioaktivnog otpada

'Ispričavamo se korisnicima zbog pogreške u prethodno poslanom priopćenju s današnjeg zatvorenog dijela sjednice Vlade RH. Naime, na današnjoj sjednici takva odluka nije donesena', navodi Vladin Ured za odnose s javnošću. (Hina)