Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na upit

Andrej Plenković: "Vlada je protiv revizije Vatikanskih ugovora, neće biti izmjena"

Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vlada će u četvrtak odgovoriti na tekst interpelacije koje su podnijeli zastupnici SDP-a, a premijer Andrej Plenković upitan je stoji li i dalje iza ministra Damira Krstičevića.

Premijer Andrej Plenković najavio je da će Vlada na sjednici u četvrtak odgovoriti na SDP-ovu interpelaciju o radu Vlade, te da će s predsjednikom Hrvatskoj sabora Gordanom Jandrokovićem dogovoriti termin da se ta tema raspravi u najskorije vrijeme.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

U svojim medijskim istupima rekao je da bi neki novi proces nabavke borbenih zrakoplova trebao više biti multiresorni, pa je nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru upitan znači li to da ne vjeruje bezrezervno ministru Krstičeviiću.

''I u ovom su procesu sudjelovali drugi resori. Međutim, kao i sve što radite, stečete rutinu nakon određenog vremena. Ovo je za sve resore bilo prvo iskustvo, ovako ozbiljnog i velikog posla. I druge su zemlje pokušavale u više navrata pribaviti sebi i modernizirati svoje zrakoplovstvo. Nije ovo nešto što se ne događa inače. Mislim da sad imamo naučene lekcije koje ćemo iskoristiti za ubuduće. To što želim veće involviranje drugih resora ne znači da će to biti bez MORH-a ili ministra Krstičevića'', rekao je premijer.

Sloboda medija u Hrvatskoj

U Hrvatskoj se trenutno vodi više od tisuću predmeta protiv novinara i medija, ali premijer po pitanju slobode medija ne vidi probleme.

"Što se mene tiče, kazati da u Hrvatskoj danas nema slobode medija znači da taj koji to kaže niti gleda niti sluša niti čita", kazao je Plenković.

Ipak, po mnogim međunarodnim istraživanjima u Hrvatskoj je stanje u medijima najgore od svih članica EU-a.

"Ajmo stvari malo primiriti. Hrvatska je i po Freedom House slobodna zemlja, mediji su slobodni. Ne vidim baš, kao dosta informiran i po dužnosti i privatno, da se kod nas ne piše sto se želi, da netko radi pritisak na urednike ili novinar. Ne znam na temelju čega svi ti evaluiraju, tko im daje informacije. To je klasična priča, to smo prošli u procesu pregovora. Ne treba meni međunarodna analiza da vidim ima li ili nema slobode medija u Hrvatskoj. Garantiram, kao netko tko čita. Ne vidim problem, više se dramatizira nego što problem postoji", rekao je Plenković.

"Nema revizije Vatikanskih ugovora"

Upitan za reviziju Vatikanskih ugovora kratko je odgovorio da je Vlada protiv.

Premijer je rekao i kako je Vlada protiv revizije Vatikanskih ugovora i da neće biti njihove izmjene, a u vezi sa zahtjevom MOL-a za odštetom od 6,5 milijardi kuna, rekao je da je u postupku u Washingtonu Hrvatska izjavila prigovor o nenadležnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene