Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže raskid koalicije s SDSS-om

Vlada bez komentara na posljednje zahtjeve HVIDRA-e koja poručuje: ''Razmislit ćemo o uskrati podrške HDZ-u''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HVIDRA, najveća braniteljska udruga, zatražila je od premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da raskine koaliciju sa SDSS-om ako se Milorad Pupovac ne ispriča za svoje posljednje izjave. Ako do isprike ne dođe, ta braniteljska udruga već sljedeći tjedan planira preispitati svoju suradnju s vladajućom strankom. Vlada zahtjev HVIDRA-e ne komentira, koalicijski partneri su podijeljeni.

Josip Đakić nakon ultimatuma Vladi i HDZ-u odlučio se za šutnju. Zato njegova desna ruka Josip Periša u najmasovnijoj braniteljskoj udruzi za početak kao minimum traži ispriku. ''U pravilu smo mi do sada podupirali HDZ i vlade HDZ-a. Sigurno da ćemo razmišljati o uskrati te podrške i naših odnosa'', rekao je Periša.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac O rezultatima izbora Pupovac: "Duhove koji su pušteni prije izbora treba vratiti u bocu" Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

Zathjev HVIDR-e zanimljiviji je ako se zna da ju desetljeće i pol vodi Josip Đakić, istodobno i zastupnik HDZ-a. Đakić vodi i jednu od političkih utvrda te stranke – Virovitičko-podravski HDZ.

Nezadovoljan smjenom Tolušića

Od Ive Sanadera je uvijek slušao stranačke predsjednike. No, prvo nezadovoljstvo izrazio je kada je ljetos Andrej Plenković odlučio smijeniti Tomislava Tolušića koji je također iz Virovitice. HVIDRA-ini čelnici poručuju da posljednji zahtjev nema veze s odnosima u HDZ-u .

HNS smatra da posljednja poruka HVIDRA-e ne pridonosi smirivanju stanja u zemlji. ''Kao provokaciju, ucijenu i igranje s najnižim strastima. A znam da premijer jako ne voli ucijene'', kazao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Vlada bez komentara

Branimir Glavaš također održava parlamentarnu većinu, ali podupire i razumije zahtjeve HVIDRA-e. ''Mislim da smo svi jednaki pred Zakonom i Pupovac ne smije biti aboliran jer izjavama ruši ustavni poredak ove zemlje'', kaže Glavaš.

Fred Matić u svemu vidi unutarstranačke obračune HDZ-a. ''Osvećuju li se oni sada Plenkoviću zbog smjene Tolušića ili je u igri 'hoćemo li igrati za Školru ili Kolindu''', kaže Matić.

Ministar branitelja Tomo Medved o Pupovcu i njegovim izjavama sve je rekao, ali o svom stranačkom kolegi, pa i zahtjevima HVIDRA-e ne bi se očitovao. Vlada za sada ne bi komentira posljednje zahtjeve HVIDRA-e.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene