Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako dalje?

Vjesnik će se ipak tiskati u Tiskari i sutra biti na kioscima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
List Vjesnik ipak će se danas tiskati u Tiskari Vjesnik, potvrdili su poslijepodne i u Sindikatu grafičara Hrvatske i Radničkom vijeću Vjesnika.

'Štrajkaški odbor odlučio je da će se i Vjesnik danas tiskati u Tiskari, nadajući se da će tijekom ovog tjedna Ministarstvo gospodarstva zajedno s Hrvatskim fondom za privatizaciju iznaći način za financijsku konsolidaciju Tiskare i dobiti odgovor što dalje s dnevnim listom Vjesnik', izjavio je poslijepodne predsjednik Sindikata grafičara Stjepan Kolarić. Taj je sindikat jutros započeo jednodnevni selektivni štrajk u Tiskari Vjesnik najavivši da će tiskara raditi za sve nakladnike, osim za Vjesnik, no poslijepodne je ipak odlučeno da će se tiskati i dnevni list Vjesnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Seljenje institucija Sve će ih potrpati u Vjesnikov neboder: Bit će učinkovitije, a možda i jeftinije Slika nije dostupna Zaposlenik tiskare Heroj skriven u kartonskoj kutiji - kako je pomogao policiji u lovu na teroriste

List Vjesnik sutra će se naći na kioscima jer je štrajk Sindikata grafičara Hrvatske u Tiskari Vjesnik prekinut, doznaje se i od predsjednice Radničkog vijeća lista Vjesnik Marijane Matković. 'Dobili smo neslužbenu informaciju da je postignut dogovor o šestomjesečnom prijelaznom razdoblju za rješavanje slučaja Vjesnika koji će se i dalje tiskati', kazala je Matković, dodavši kako se još uvijek ne zna tko će biti izdavač lista. Sada su to Narodne novine press, tvrtka kćer Narodnih novina, čiji je Nadzorni odbor sredinom lipnja odlučio da od 1. srpnja više neće izdavati Vjesnik.

Predsjednica RV-a Vjesnika Matković zadovoljna je što će list sa 70-godišnjom tradicijom i dalje izlaziti. 'U redakciji smo svi složni da Vjesnik zaslužuje šansu i zadovoljni smo jer je to prepoznato, no tek sada je pred nama velik posao', kazala je, istaknuvši da će se i dalje zalagati za donošenje zakona o Vjesniku kao javnom glasilu. Sindikat grafičara Hrvatske je početkom lipnja za danas najavio jednodnevni štrajk u Tiskari Vjesnik i Narodnim novinama i od Vlade zatražio da riješi financijske probleme u koje su te tvrtke upale zbog gubitaka dnevnog lista Vjesnik.

Sindikat od Vlade traži financijsku konsolidaciju Tiskare, odvajanje Vjesnika od Narodnih novina te donošenje transparentne odluke o daljnjem financiranju i sudbini lista Vjesnik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene