Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon velikog slavlja u nedjelju navečer u rodnom mjestu novoizabrane predsjednice Grabar Kitarović, fešta se nastavila i u ponedjeljak.


Za obitelj Grabar je ovo bila duga noć. Nije se spavalo. 'Minutica pa poruka, pa pola minute, pa viber, pa opet pola minute, pa telefonski poziv. Uglavnom ništa, skoro ništa', kaže brat novoizabrane predsjednice, Branko Grabar.

Vezani članci Predsjednica Grabar-Kitarović na utakmici Hrvatska – Slovačka (Foto: Igor Soban/PIXSELL) - 2 Političari na prepunom stadionu pratili utakmicu: Premijer u društvu čelnika HNS-a, a Predsjednica među navijačima Presica SDP-a o Kolindi Grabar-Kitarović (Foto: Pixsell,Patrik Macek) - 4 SDP oštro po Kolindi Grabar-Kitarović: "Najbolja slika njezine vanjske politike je slika ispred ograde Bijele kuće"

Kolindin se brat, kaže, nada da će njezina pobjeda donijeti promjene i u obitelj. 'Iskreno se nadam da ćemo Kolindu samo malo češće vidjeti', rekao je. Budući da je njezina nova adresa Zagreb, zasigurno hoće.

Već od ranog jutra građane su zabavljali tamburaši, a dijelile su se kobasice i grah. Svi su još uvijek pod dojmom pobjede svoje sumještanke. Iako se ne zna kada će to biti, s nestrpljenjem se iščekuje dolazak Grabar Kitarović u rodno mjesto. U Grobnik pristižu i građani iz drugih dijelova županije, a slavlje će se nastaviti do večeras.

'Bilo je čestitanja, bilo je i veselja, bilo je svašta! Euforija, prava euforija!', rekla je Grozdana Rak, teta Kolinde Grabar Kitarović.

FOTO Ovako je prvi dan nakon pobjede provela Kolinda Grabar Kitarović

'Ovo nas posebno raduje, a imamo i razloga biti radosni. Nadamo se sve u svemu boljoj i veselijoj budućnosti. I zbog toga smo već sada započeli veselje, a do kad će trajati... nastojat ćemo čim duže', rekao je Dinko iz Grobnika.

'Ona je svjetska žena, prošla je puno, ima veliko iskustvo i ja se nadam de će biti sve puno bolje nego što je. Do kad će trajati slavlje? Ja se nadam još dugo. Mi smo tek došli pa ćemo nastaviti do kasno u noć', kaže Mila iz Rijeke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook