Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelji Buković iz Šiljakovine u blizini Velike Gorice već tjedan dana bespomoćno gleda kako im kuća propada niz klizište.


Problem sa klizištem uočili su još u travnju i tada je općina Velika Gorica poslala na teren tvrtku koja je napravila ispitavanje tla. Zbog toga su izbušili nekoliko rupa dubine do 12 metara oko kuće, ali i upozorili da se one moraju što prije sanirati kako se situacija dodatno ne bi pogoršala.

Vezani članci Slika nije dostupna Klizište odnijelo dom obitelji iz Velike Gorice Slika nije dostupna Slamka spasa: Osumnjičeni pedofil krivotvorio dokumente

Mjeseci su prolazili, a iz općine su se pravdali da ne mogu sanirati klizište jer još čekaju sredstva koja treba uplatiti Zagrebačka županija. Učestale oborine posljednjih dana dodatno su pogoršale stanje tako da se dio kuće i gospodarskih objekata urušio.

>> VIDEO: Zemlja 'progutala' desetak zgrada, dvije osobe poginule

Uništena im je peć za centralno grijanje i glavna vodovodna cijev tako da se Branka sa svoja dva sina, Goranom i Mariom, morala preseliti kod sestre. Dok polako spašavaju što se spasiti da i dalje ne znaju kada će i hoće li općina sanirati nastalu štetu.

Ako to ne učini, ista sudbina prijeti i ostalih pet kuća koje se nalaze u ulici.