Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona kiša

VIDEO: Zemlja 'progutala' desetak zgrada, dvije osobe poginule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su dvije osobe poginule, a oko 200 se smatra nestalima tijekom urušavanja desetak zgrada do kojeg je došlo zbog klizanju terena u Medellinu, drugom po veličini kolumbijskom gradu.

'Uspjeli smo dosad pronaći tijela dvije odrasle osobe. Na terenu je oko 350 pripadnika ekipa za spašavanje', izjavio je Jorge Humberto Salazar, glasnogovornik okruga Antioquia, sa središtem Medellinom, gradom smještenim 400 km sjeverozapadno od Bogote.

Pročitajte i ovo Sanacija Pantovčaka - 3 Aktiviralo se klizište Počinju pripreme za sanaciju Pantovčaka: Još se ne zna koliko će sve trajati ni koliko će koštati Provjereno: klizište u naselju Pojatno - 5 Donosi Provjereno Žena je otišla u trgovinu, a kada se vratila, puta do kuće više nije bilo...

>> U odronima zemlje vjerojatno mrtvo 30 ljudi

>> Unatoč naporima, od četiri člana obitelji preživio samo jedan

Ranije je jedan dužnosnik Crvenog križa objavio da bi 150 do 200 osoba moglo biti zakopano nakon klizanja terena koje je pogodilo desetak zgrada. Po riječima direktora regionalne spasilačke službe, gotovo 50.000 prostornih metara zemlje zatrpalo je te trokatnice.

Najmanje 70 osoba smrtno je stradalo u posljednjih mjesec dana, nakon sezone kiša posebna intenziteta povezanog s klimatskim fenomenom La Nina. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene