Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Poskok izašao na sunce

VIDEO S toplim danima izašle i zmije otrovnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano vrijeme i toplina van je izmamilo ne samo ljude nego i brojne pripadnike životinjskog svijeta kojima je toplina nasušno potrebna.

Tako je snimatelj Nove TV u Lici na terenu naišao na poskoka koji je izašao iz svog skrovišta da se zagrije na suncu.

Pročitajte i ovo Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske Slika nije dostupna Dobio protuotrov Muškarca na Kalniku ugrizao poskok: "Treba biti posebno oprezan, paziti gdje se guraju ruke..."

Poskok je najotrovnija i najopasnija europska zmija iz porodice ljutica. Živi na kamenitim i sunčanim područjima južne Europe i Male Azije.

>> Zapalila zmiju, a zmija njoj potom zapalila kuću

Područja rasprostranjenosti obuhvaćaju sjevernu Italiju, Ticino, Južnu Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Rumunjsku, Buguarsku i Malu Aziju u Kavkazu.

U Hrvatskoj živi i na otocima Krku, Pagu, Viru, Ugljanu, Pašmanu, Korčuli, Hvaru, Braču i Mljetu. No, nalazimo ga i u Lici, na Medvednici, Ravnoj Gori, Kalniku, Istri, Zagori i Hrvatskom Zagorju.

Pri boravku u prirodi treba biti posebno oprezan jer ugriz poskoka često može biti smrtonosan. Čak i netom izleženi mladunci dugi od 15 do 18 cm su opremljeni otrovom i otrovnim zubima te mogu zadati vrlo ozbiljan i opasan ugriz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene