Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s klizištem

VIDEO Pogledajte kako se Božinović zbunio na pitanje uplašene stanovnice: "Ja o ovome nisam imao saznanja..."

Aktualno Galerija Davor Božinović i Hrvoje Krešić Davor Božinović i Hrvoje Krešić Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr stanovnica Donjeg Jesenja stanovnica Donjeg Jesenja Foto: Dnevnik Nove TV Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Foto: DNEVNIK.hr +3 Aktivirana klizišta - 1 Galerija 1/8 >>
Situacija s poplavama ozbiljna je i na sjeveru Hrvatske. Na području Marije Bistrice došlo je do klizišta u kojem je propao dio ceste.

Klizište se nakon poplave aktiviralo i u mjestu Donje Jesenje u blizini Krapine, i to prvi put nakon potresa. Zemlja i drveće došli su do doma jednog umirovljenika, a na teren su odmah izašli stručnjaci te su procijenili da je u ovom trenutku opasno ostati u kući.

Dominik je za Dnevnik Nove TV istaknuo kako se kod njegovih susjeda srušio dimnjak i da su se uspaničili. "Evakuirana je jedna osoba. Klizište je aktivno još od 70-ih godina prošlog stoljeća", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

"Jako smo zabrinuti. Ne spavamo dobro, ne usudimo se", priznala je jedna stanovnica.

Krešić je susreo ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te ga je odmah upitao kako on komentira cijelu situaciju.

Pročitajte i ovo Davor Božinović u Varaždinskoj županiji bez ljudskih žrtava FOTO Zbrajaju se štete na sjeveru Hrvatske: "Čak i oni najpesimističniji nisu ovo mogli predvidjeti"

"To je jedna od posljedica poplava. Obilazim Hrvatsku. Nailazimo na različite situacije. Ovo je jedan od događaja pogoršanog stanja", rekao je Božinović.

Pročitajte i ovo Klizište prijeti kućama izvanredne mjere FOTO Rijeke nabujale, pred stanovnicima još jedna neizvjesna noć: U Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici na snazi je izvanredno stanje

Žena koja je zabrinuta za svoj dom te se boji spavati Božinovića je pitala kako dalje.

Božinović je isprva ostao zbunjen, a kasnije je pokušao diplomatski odgovoriti. "Mi smo suočeni s reakcijom na poplavu. Ovaj je problem kompleksniji, ja nisam o ovome imao ranijih saznanja, ali ću sigurno razgovarati s nadležnima", odgovorio joj je Božinović.

 

Božinovićev susret s uplašenom građankom pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene