Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez dogovora

VIDEO Pogledajte reakciju Beroša kada ga je novinarka Nove TV pitala o aferi u OB-u Sisak: "Što bi značio moj razgovor s ravnateljem?"

Aktualno Galerija Nije postignut dogovor između sestara i Vlade - 1 Nije postignut dogovor između sestara i Vlade - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nije postignut dogovor između sestara i Vlade - 3 Nije postignut dogovor između sestara i Vlade - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata u zdravstvu i socijalnoj skrbi Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata u zdravstvu i socijalnoj skrbi Foto: DNEVNIK.hr Anica Prašnjak, Predsjednica gv hss medicinskih sestara Anica Prašnjak, Predsjednica gv hss medicinskih sestara Foto: DNEVNIK.hr +6 Vili Beroš, ministar zdravstva Galerija 1/11 >>
Više od dva sata trajao je sastanak između sindikata medicinskih sestara i sindikata zdravstva s ministrima Berošem, Piletićem i Primorcem. Nije postignut dogovor, osim o novom terminu razgovora koji će se održati u ponedjeljak. Sindikati nisu zadovoljni sastankom. Njihovi su zahtjevi jasni - traže povećanje plaća odmah, u suprotnom od štrajka neće odustati.

Više od dva sata trajao je sastanak sindikata medicinskih sestara i Vlade o povećanju plaća. Rezime: o vrućem krumpiru rasta plaća medicinskih sestara, i to odmah - ni govora.

Ministar je bio zadovoljan sastankom, ali nakon pitanja reporterke Dnevnika Nove TV Anje Perković palo mu je zadovoljstvo.

Ni s tri ministra nema na zelenu granu i do većih plaća deset posto odmah. Krenulo je optimistično, da bi nakon više od dva sata razgovora sindikati i ministri dogovorili još jedan.

"Dogovorili smo se da neke stvari nisu bile dobre, da se brojnim izmjenama uredbe o koeficijentima poremetila stabilnost sustava i da ga se mora unaprijediti", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Pročitajte i ovo Prosvjed medicinskih sestara, ilustracija - 3 Prekipjelo im je Što će za pacijente značiti ako dođe do štrajka medicinara: "Moja plaća, neugodno mi je uopće reći…"

Anica Prašnjak napomenula je da se "konkretno ne mogu ni za što uhvatiti, osim za sljedeći sastanak".

Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata u zdravstvu i socijalnoj skrbi, priznao je da je štrajk uvijek opcija. "Nije se govorilo o ciframa, govorit će se u ponedjeljak", zaključio je Topolnjak.

Reporterka Perković inzistirala je na odgovoru Beroša o fotografiji dviju starijih žena na istom ležaju u Općoj bolnici u Sisku. Beroš je rekao da je dobio fotografiju "nekoliko sati prije nego što je došla u medije".

"Zato sam proveo institucionalno postupanje. Što bi značio moj razgovor s ravnateljem? Postupam institucionalno", odgovorio je vidno uzrujani Beroš.

Kako je izgledala Beroševa reakcija, pogledajte u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene