Nakon redovne sjednice užeg kabineta Vlade, premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za medije. Među ostalim, novinari su ga upitali osjeća li se odgovornim za pljačku Ine.


Plenković je, među ostalim poručio kako će zatražiti odgovornost svih članova Uprave, i hrvatskih i mađarskih. Upitan je o tome osjeća li osobnu odgovornost zbog toga što je predložio Barbaru Dorić, Dalića i Markotića u Upravu.

Zoran Milanović Milanović napokon o aferi koja trese zemlju: "Model organizirane pljačke. Nestvarno zvuče Vladina objašnjenja"

Ina Pet stanova, plaća 20.000 kuna, dvije garaže, vozi se Passat: Imovinska kartica razotkriva sav luksuz jedne od osumnjičenih u pljački Ine

"Ne. Nismo ih predložili zato da neko krade. U situaciji kad se ovakvo nešto dogodi, onda moramo vidjeti da li su oni koji su u Upravi imenovani od strane Vlade, reagirali", istaknuo je Plenković.

"Ako ne odgovorno, osjećate li se prevareno", upitao je novinar Plenkovića. 

"Osjećam se bijesan. Ja sam toliko, da ne kažem čega pojeo u ovih šest godina, a mahom tuđih. Toga mi je do ovdje. Ako hoćete da do kraja budemo iskreni", odgovorio je Plenković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju