Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader uzburkao atmosferu

VIDEO: Primitivno vrijeđanje u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija oko Ive Sanadera 'zapalila' je i atmosferu u Saboru pa je čak bila angažirana i saborska straža.

Na zahtjev predsjedavajućeg Vladimira Šeksa saborska je straža iz sabornice udaljila HDSSB-ovog zastupnika Dinka Burića.  Burić je udaljen tijekom saborske rasprave o odluci MIP-a da se odobri zahtjev za pritvaranjem nezavisnog zastupnika Ive Sanadera predsjedavajući.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na zahtjev dorh-a Mito, zloporaba položaja i ovlasti...: Kuščeviću dodatno skinut imunitet zbog proširenja istrage Slika nije dostupna Nakon odluke o Tomislavu Sauchi SPD: Praksu skidanja imuniteta treba promijeniti

>> Nakon burne rasprave Sabor jednoglasno ukinuo Sanaderu imunitet

>> VIDEO: USKOK na Sanaderovim vratima

>> Kosor: Policija nije mogla spriječiti Sanaderov odlazak

Burić je Šeksa izazvao optužbama na račun HDZ-a te je nazvao stranku zločinačkom organizacijom. HDSSB-ov zastupnik je izlaganje započeo citirajući odredbu Kaznenog zakona po kojoj se zločinačkom organizacijom smatra udruživanje najmanje tri osobe s ciljem stjecanja materijalne ili neke druge koristi.

'Postoje dvije vlade, jedna u Banskim dvorima, druga u Remetincu'

'A Ivo Sanader, Damir Polančec, Berislav Rončević, Ivica Kirin, Mladen Barišić, Ivan Mravak, Josip Protega, Davorin Kobak i Jurica Prskalo su devetorica. Treba li nešto dodati, moram konstatirati da je i po definiciji Kaznenog zakona HDZ postala zločinačka organizacija', kazao je Burić.

Uslijedila je opomena predsjedavajućeg Šeksa i upozorenje da će mu, ako nastavi s takvim teškim otpužbama na račun jedne političke stranke, oduzeti riječ. No, Burić je nastavio s optužbama rekavši kako u Hrvatskoj postoje dvije vlade, jedna u Banskim dvorima i druga koja se, kako je rekao, upravo formira u Remetincu.

'HDZ je od Remetinca napravio turističku atrakciju'

'I jednoj i drugoj vladi zajednički je nazivnik HDZ', kazao je. HDZ je od Remetinca napravio gotovo turističku atrakciju, dodao je Burić i predložio da se Remetinec uvrsti na turističku kartu Hrvatske kao atraktivna destinacija.

Na to mu je Šeks oduzeo riječ i pozvao saborsku stražu da ga udalji iz sabornice, što je i učinjeno. Burić je kvalifikacije o HDZ-u kao zločinačkoj organizaciji ponovio i pred novinarima izvan sabornice. Na Burićev nastup reagirali su iz HDZ-ovih klupa nazivajući njegove kvalifikacije nedopustivima i zlonamjernima.

'HDZ je zaslužan za stvaranje hrvatske države'

'HDZ je bio i ostat će stranka zaslužna za stvaranje hrvatske države i svi oni o kojima se govori, bez obzira kojoj stranci pripadaju, nedužni su dok im se ne dokaže suprotno', poručio je Ivan Bagarić (HDZ).

Reagirao je i prozvani Berislav Rončević (HDZ) ističući kako nije dio nikakve zločinačke organizacije te najavio da će svoju nevinost za optužbe u 'slučaju kamioni' pobijati na višem sudu. Sjednica je potom nakratko nastavljena, ali i uskoro prekinuta na zahtjev više saborskih klubova. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene