Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka brani policiju

Kosor: Imao je imunitet, policija nije mogla ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor stala je obranu policije u vezi odlaska bivšeg premijera Ive Sanadera iz zemlje.

Iako su u HDZ-u tijekom dana izbjegavali komentirati događanja oko Ive Sanadera, premijerka se ipak morala oglasiti oko događaja koji je hrvatsku javnost dignuo na noge ništa manje nego kada je Ivo Sanadr prije godinu i pol dana naustio premijersko mjesto.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Slika nije dostupna uhićeni su Drama na granici: Dva muškarca u dva automobila bez zaustavljanja ušla u Mađarsku pa bježala policiji

Njegova nasljednica izjavila je kako je sve išlo prema Zakonu o kaznenom postupku te da policija nije mogla učiniti ništa da spriječi Ivu Sanadera da prijeđe granicu. 'Svaki zastupnik u Saboru ima imunitet i dok mu se imunitet ne skine, stvari su takve da ga se ne može zaustaviti. Odbacujem, a čula sam da je bilo takvih insinuacija i nagađanja, da neke institucije, u ovom slučaju policija, nisu odradile svoj posao'.

>> VIDEO: 'Ne smatram se odgovornim i ako treba tražit ćemo izručenje'

>> 'Ako se utvrdi odgovornost policije, Karamako treba dati ostavku'

Na upit je li Sabor jutros mogao brže reagirati, Kosor je kazala kako ne zna kada je točno predsjednik Sabora dobio obavijest o pokretanju postupka. 'Glavni državni odvjetnik (Mladen) Bajić negdje oko 10,30 sati poslao je pisanu obavijest o pokretanju postupka predsjedniku Josipoviću i meni i na taj način nas također obavijestio', izjavila je Kosor, ponavljajući da ne zna kada je to pismo došlo u Sabor.

Napominjući kako pojedinačne slučajeve ne bi niti može komentirati, premijerka je istaknula kako Vlada i ona kao predsjednica Vlade neprekidno potiču neovisnost rada tijela kao što je Državno odvjetništvo. Vlada potiče rad svih institucija vodeći računa da su svi građani pred Ustavom i zakonom jednaki, kazala je Kosor ističući kako se mora poštivati i presumpcija nevinosti svakog građanina dok se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno, ako se dokaže.

Predsjednik RH Ivo Josipović kritizirao je danas policiju zbog Sanaderova odlaska u Sloveniju. Čak je ocijenio da možda postoje i razlozi za ostavke. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odgovorio je predsjedniku. 'Možda se gospodin predsjednik nije dobro izrazio, ili dobro izrazio ono što misli reći, odnosno koja bi bila zakonska podloga za postupanje policije prema gospodinu Sanaderu, u momentu kad za njim nije raspisan niti pritvor, nego se samo traži skidanje imuniteta', objasnio je Karamarko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene