Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Istina o emo sceni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se jučer inače uzorak varaždinski učenik zapalio u školi, intenzivno se počeo tražiti uzrok te tragedije. Leži li odgovor u emo sceni, nedovoljno istraženoj supkulturi kojoj pristupa sve više i više hrvatske mladeži?

Emo pokret izazvao je zabrinutost upravo zbog toga što se o njemu toliko malo zna. No to nije spriječilo medije da ga povežu s posljednjim, stravičnim pokušajem suicida tinejdžera u Hrvatskoj. 

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo" Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12)

>> Hrvatska mladež naklonjena mračnoj emo sceni?

>> Varaždinski učenik se zapalio pred djevojčicom zbog koje je patio!

>> Djevojčica žiletom izrezala ruke

Emo supkultura je 20 godina nakon osnutka stigla i u Hrvatsku. Ljudi se obično boje se svega što je nepoznato i povezuju ga s najgorim. To se dogodilo i emo pokretu, iako glazba i pripadajuće ponašanje ne može biti razlog samoubojstva.

Cijeli prilogu o emo supkulturi, jednom njezonom pripadniku te mišljenju stručnjaka pogledajte u priloženom video dodatku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene