Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što se jučer inače uzorak varaždinski učenik zapalio u školi, intenzivno se počeo tražiti uzrok te tragedije. Leži li odgovor u emo sceni, nedovoljno istraženoj supkulturi kojoj pristupa sve više i više hrvatske mladeži?


Emo pokret izazvao je zabrinutost upravo zbog toga što se o njemu toliko malo zna. No to nije spriječilo medije da ga povežu s posljednjim, stravičnim pokušajem suicida tinejdžera u Hrvatskoj. 

Vezani članci Masovno cijepljenje u Varaždinu - 7 Epidemija na sjeveru Hrvatske ubrzava, načelnik županijskog stožera: "Po incidenciji smo među 20 najgorih regija u Europi" Andrej Plenković i Alen Runac Kandidat za varaždinskog gradonačelnika, sadašnji direktor groblja, uz račun za grobnu naknadu poslao i - svoju fotografiju

>> Hrvatska mladež naklonjena mračnoj emo sceni?

>> Varaždinski učenik se zapalio pred djevojčicom zbog koje je patio!

>> Djevojčica žiletom izrezala ruke

Emo supkultura je 20 godina nakon osnutka stigla i u Hrvatsku. Ljudi se obično boje se svega što je nepoznato i povezuju ga s najgorim. To se dogodilo i emo pokretu, iako glazba i pripadajuće ponašanje ne može biti razlog samoubojstva.

Cijeli prilogu o emo supkulturi, jednom njezonom pripadniku te mišljenju stručnjaka pogledajte u priloženom video dodatku.