Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte u Provjerenom

Veliko iznenađenje za dječaka heroja Mehu: U bolnici ga posjetili Dinamovi igrači

Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno)
Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno) Provjereno
Aktualno Galerija Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno) Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno) Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno) Galerija 1/3 >>
"Nema predaje", bile su prve riječi 12-godišnjaka nakon što se probudio iz kome koje nikoga nisu ostavile ravnodušnima, pa tako ni zagrebačke nogometaše. Cijela priča večeras u Provjerenom.

Prve riječi Mehmeda Šabića, 12-godišnjeg dječaka koji je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekline tijela, nakon što se probudio iz kome bile su: "Nema predaje". Te riječi odjeknule su do jedne svlačionice – one Dinamovih igrača gdje se izgovaraju prije svake igre na terenu. Zato su nogometaši odlučili otići Mehi u posjet.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

"Da damo veliku podršku i da poklonimo koliko možemo. Nadam se da će izdržati do kraja", rekao je za Provjereno nogometaš Armin Hodžić. Igrači su umjesto kopački i štucni morali staviti kape, maske i rukavice jer Meho je na odjelu izolacije i u 5 mjeseci ovu sobu je napuštao jedino pod anestezijom. Infekcije su na odjelu opeklina najveći neprijatelji.

Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno) Nogometaši Dinama u posjetu dječaku Mehmedu šabiću (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno

Ovakvom iznenađenju nije se nadao ni Meho kojemu se odjednom ostvarila želja svakog dječaka iz njegove ulice – originalna lopta sa svim potpisima igrača. Zato nije čekao ni sekunde – uskočio je u tenisice i dečkima pokazao što zna. Najviše ga je oduševio poziv da na prvoj europskoj utakmici Lige prvaka bude posebni gost kluba i obećanje da će dobiti dres na kojem će pisati – Meho beton.

Podsjećamo, Provjereno je prošli tjedan ispričalo priču o dječaku koji je nesreću doživio kada je rezbario ime djevojke na komadić daske i pogriješio jedno slovo. Htio je ispraviti grešku i zapaliti dasku kako bi je ponovno izrezbario. Polio ju je benzinom, a u alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala unutarnja oštećenja. Liječnici u Tuzli dali su mu šansu 1 posto, a kako mu tamo više nisu mogli pomoći, preostale su klinika u Turskoj, do koje ne bi preživio put, i Klaićeva bolnica u Zagrebu. Na odjelu intenzivne njege zbog bolova je bio u induciranoj komi, a na svoj 12. rođendan Mehmed je otvorio oči. Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao, a prve riječi koje je izgovorio bile su: "Nema predaje."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene