Kiša (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Kiša (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Veliki kišni val očekuje se u četvrtak i petak na širem riječkom području. Predviđa se da bi moglo pasti više od 100 litara kiše po četvornom metru.


Veliki kišni val koji bi mogao zadesiti Rijeku u četvrtak i petak rezultat je velikog sustava koji je donio jaku južinu nad cijelim Mediteranom, pa tako i nad područjem cijele Hrvatske, piše Novi list.

Vezani članci Vrućina, ilustracija Ne, nismo ih se riješili: Vrućine i sparina vraćaju se na velika vrata, meteorolog otkriva do kada će trajati i gdje će biti najgore Ilustracija Munjevita promjena vremena: Kratka, a ponegdje i intenzivna. A onda još jedan toplinski val

Danijela Vlašić, meteorologinja Pomorsko-meteorološkog ureda Rijeka podsjeća da su velike količine oborina pale u noći s nedjelje na ponedjeljak – u Crnom Lugu 93 litre, Delnicama 79, a u Rijeci 33 litre kiše po četvornom metru, dok je posljednja dva dana palo manje oborina.

U Rijeci je u 24 sata, od ponedjeljka u 8 sati do utorka u 8 sati palo svega pet litara kiše, a najviše je palo u Pargu kod Čabra, 23 litre kiše po četvornom metru. Južina je donijela i visoke i za ovo doba godine iznad prosječne temperature zraka, pa je tako u utorak u 8 sati ujutro u Senju izmjereno čak 20 stupnjeva Celzijusevih, a u Rijeci pet stupnjeva manje.

Vlašić dodaje kako će se, prema trenutnim prognozama, za vikend južina i oborine smanjiti te će južni vjetar okrenuti prema buri. ''Za vikend nas očekuje smirivanje vremena, a sljedeći tjedan trebao bi biti vremenski suh i stabilan. Temperature zraka će pasti i približiti se prosječnima za prosinac, u Gorskom kotaru nerijetko će biti i ispod nule te će se mjeriti i do minus deset stupnjeva Celzijusevih'', kaže Vlašić.