Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga i dalje traje

Veleposlanik Poljske: "Zahvaljujem svima koji su pokazali veliko srce u potrazi za našim državljaninom, nikada to nećemo zaboraviti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svojoj Facebook stranici makarski HGSS objavio je dopis kojeg im je poslao veleposlanik Republike Poljske u Zagrebu, Andrzej Edward Jasionowski, a koji je također poslan ministru unutarnjih poslova RH.

Poljski veleposlanik u Hrvatskoj zahvalio je članovima HGSS-a iz Makarske, koji su tragali za poljskim državljaninom nestalim na Biokovu.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Pronađena nestala 48-godišnjakinja Uspješna potraga Pronađena nestala žena iz Međimurja: Prevezena je u bolnicu

Potraga za Poljakom počela je 31. srpnja nakon što se supruzi više nije javljao na mobitel. Navodno je u spuštanju s planine, gdje je planirao otrčati 20 km, skrenuo s ranije planirane rute i krenuo težom stazom prema podnožju.

Članovi HGSS-a svakodnevno su tragali za njim, a posljednjih dana potraga je nastavljena smanjenim intenzitetom. Na svojoj Facebook stranici makarski HGSS objavio je dopis kojeg im je poslao veleposlanik Republike Poljske u Zagrebu, Andrzej Edward Jasionowski, a koji je također poslan ministru unutarnjih poslova RH.

 

Dopis koji smo primili od Veleposlanstva Republike Poljske iz Zagreba, a koji je također poslan ministru unutarnjih...

Objavljuje HGSS Stanica MakarskaPetak, 21. kolovoza 2020.

Priopćenje veleposlanika prenosimo u cijelosti.

"Poštovani gospodine ministre,

na Vaše ruke želim uputiti izraze mog najvišeg priznanja i zahvalnosti pripadnicima makarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, koju vodi Ante Kukavica. Pripadnice makarske stanice proveli su spasilačku akciju, koja je za cilj imala pronalazak poljskog državljanina nestalog 31. srpnja 2020. na Biokovu.

Potpuno sam svjestan koliko su opasni, teški i iscrpljujući bili svi napori koji su se tijekom deset dana bez prestanka poduzimali spasitelji te kakve je financijske izdatke akcija povukla sa sobom. Ta desetodnevna akcija bila je ne samo prikaz profesionalizma najvišeg stupnja i velikog angažmana, nego i izraz čisto ljudske solidarnosti, što nikada nećemo zaboraviti.

Nisam u stanju doprijeti do svake osobe, stoga na Vaše ruke upućujem i za Vašim posredništvom zahvaljujem i svima ostalima uključenima u akciju pronalaska: pripadnicima drugih stanica HGSS-a koji su nesebično višekratno ugrožavali svoje živote kako bi pomogli poljskom državljaninu, zahvaljujem se predstavnicima vojske i ratnog zrakoplovstva, zahvaljujem članovima hrvatskih planinarskih društva i svima onima, koji su pokazali veliko srce sudjelujući u traganju za poljskim državljaninom.

Hrvatski spasitelji ponovno su dokazali da je slava koja ih okružuje ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu, u potpunosti zaslužena.

Upućujem im duboki naklon i želim što manje spasilačkih akcija – a ukoliko će one biti neophodne – da završe s uspjehom.

S poštovanjem, Andrzej Edward Jasionowski"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene