Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno po život

Važno upozorenje građanima: ''Ako idete na Sljeme, jedno mjesto izbjegavajte''

Sljeme - TV toranj
Sljeme - TV toranj Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Park prirode Medvednica objavio je važno upozorenje i molbu svima koji idu na Sljeme. Krajem ljeta i početkom jeseni učestala su bila upozorenja građanima zbog napada stršljena, a zima nosi neke druge opasnosti.

Sve posjetitelje i sve koji rade na Sljemenu te koriste prostor u blizini OiV tornja Sljeme (TV toranj) iz Parka prirode Medvednica zamolili su za oprez prilikom boravka u Parku.

Posjetitelje mole da ne prolaze uz TV toranj, osobito da se ne zadržavaju u zoni ispod tornja zbog mogućnosti pada leda, a zamolili su i da se ne uklanja znakove upozorenja.

Pročitajte i ovo Stršljen Naletili na gnijezdo Užas na školskom izletu: Djecu i učiteljice izboli stršljeni, jedan hitno završio u bolnici

Pročitajte i ovo Turistički potencijal Sljemena - 6 TAJNA PROPADANJA Sljeme krije brojne turističke bisere, ali oni vape za obnovom. U čemu je problem? "Žalosno, ljudi bi se tu mogli doći rekreirati i mogli bi uživati"

''Zimi povremeno dolazi do zamrzavanja dijelova tornja te s povećanjem temperature do pucanja leda i potencijalne opasnosti od pada velikih komada leda koji mogu izazvati materijalnu štetu na objektima u neposrednoj blizini i parkiranim vozilima, a čovjeka mogu ubiti ili teško ozlijediti'', objasnili su iz Parka prirode Medvednica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene