Vatrogasci i Hrvatska ratna mornarica su u splitskom naselju Žrnovnica u utorak održali protupožarne vježbe. One su održane u samoj raketnoj bazi, u čijoj je blizini u srpnje godine gorio požar koji je zaprijetio i bazi. Među vatrogascima koji su sudjelovali u vježbi bio je i Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split, koji je tijekom razgovora uživo u Dnevniku Nove TV rekao da vrijeme zasada ide na ruku vatrogascima, ali da "za 15 do 20 dana možemo očekivati probleme". Ipak, rekao je da ne može doći do požara poput onog u srpnju prošle godine. "U našoj županiji je postavljeno 18 novih kamera, kao i u svim ostalim primorskim županijama. To su kamere za video nadzor i dojavljivanje požara koje se prate u županijskim vatrogasnim operativnim centrima", rekao je.


.

Vezani članci Ilustracija Lokalizirani požari u Kaštelima: Vatrogasci dežurali tijekom noći na požarištu Dr. Nadica Buzina, specijalist psihijatrije Jesu li svi koji potpaljuju požare piromani? Stručnjakinja za Dnevnik Nove TV objašnjava: "Imao bi silan poriv da tu vatru zapali..."
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju