Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako im možete pomoći

Sedmeročlanoj obitelji koja je u požaru izgubila sve, čitav dan pristižu paketi pomoći. Otkriven uzrok požara

Velibor Korman (Foto: Dnevnik.hr)
Velibor Korman (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Izgorjela kuća sedmeročlane obitelji iz Nove Ljeskovice (Foto: Dnevnik.hr) Izgorjela kuća sedmeročlane obitelji iz Nove Ljeskovice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivana Korman (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Korman (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Velibor Korman (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Sedmeročlana obitelj iz Nove Ljeskovice kod Požege ostala je bez svega nakon požara koji im je do temelja uništio kuću koju su gradili 12 godina. Otac i majka su nezaposleni, a sad morao početi graditi život iznova. Ipak, čitav dan im pristiže pomoć sa svih strana, a pomoći im može svatko tko to želi.

Noćas nešto iza ponoći buknuo je požar u kojem im je kuća izgorjela do temelja. Roditelji su na svu sreću svoje petero djece uspjeli na vrijeme izvući iz kuće, ali ostali su bez svega - odjeće, knjiga i osobnih dokumenata. Uzrok požara još se uvijek ne zna. Očevid je u tijeku, no pretpostavlja se da je požar izazvala peć.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

"Ja sam samo od svekrve gledala kako moja kuća odlazi u nebo. Sve je izgorilo. Sve, papiri svi, sve je izgorilo, knjige od moje djece. Moje dijete ide osmi razred, kaže mama ja nemam svjedodžbi za upis. Sve su njihove uspomene završile u vatri", rekla je Ivana Korman kojoj je dom izgorio. 

"Situacija je bila kao apokalipsa, strašno je bilo, gori sve, djeca okolo plaču", izjavio je Ivan Kukić, zapovjednik DVD Čaglin. 

Privremeno su se smjestili u roditeljskoj kući oca obitelji.

Za prvu ruku uskočili su prijatelji, susjedi, rodbina, stalno netko pristiže i nitko ne dolazi praznih ruku, svatko donosi barem vrećicu ili dvije, koliko tko može.

„Večeras ćemo spavati u obiteljskoj kući kod moje mame. Za nas će biti dovoljno mjesta, za mene, suprugu i petero djece. Treba nam sve. Od odjeće, od svega. Krećemo ponovno iz temelja nanovo. Obećana nam je pomoć općine, županije, ravnateljica škole je obećala djeci dati nove udžbenike za školu..." objašnjava trenutnu situaciju otac obitelji Velibor Korman. 

„Teško je, ne radimo ni ja ni supruga, ona prima porodiljne naknade , a ja primam status oca njegovatelja pošto imam dijete invalida", dodatno je Velibor pojasnio ionako tešku situaciju ove obitelji. 

Uzrok požara najvjerojatnije je peć koja se nalazila u kući te ja sreća u nesreći to što nije eksplodirala i plinska boca koja se također tamo nalazila.

Potvrdila je to i požeška policija. "Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u noći sa 6. na 7. siječnja, zbog prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruto gorivo na dijelove drvenog krovišta, nakon čega je kuća koja je izgrađena od drveta u potpunosti izgorjela, odnosno nastala je materijalna šteta", priopćeno je iz policije.

"Kuća je bila sva od drveta, supruga i ja smo je gradili 12 godina", rekao je Velibor. 

„Najveća je vrijednost to što smo svi skupa na okupu“, zaključio je otac ove obitelji te zahvalio svima koji su pomogli i i dalje pomažu kako znaju i mogu.

Podaci za slanje pomoći

Saznajemo kako su paketi s potrepštinama stizali cijeli dan. 

Ukoliko i vi želite pomoći ovoj obitelji, možete to učiniti:

- uplatom na račun HR9724020063203698956 (Erste banka)

- ili slanjem pomoći na adresu Ljeskovica 79A, Nova Ljeskovica

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene