Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ –a Tomislav Karamarko u četvrtak navečer je u Varaždinu za moguću suradnji HDZ-a sa strankom koju bi Radimir Čačić mogao utemeljiti po izlasku iz zatvora, rekao da su dobrodošli svi koji žele dobro Hrvatskoj, ali da o tome ne želi ništa prejudicirati.


Uoči proslave 24- godišnjice županijskog HDZ-a novinari su Tomislava Karamarka pitali bi li njegova stranka mogla surađivati s potencijalnom regionalnom strankom Radimira Čačića. Karamarko je odgovorio kako su svi koji žele dobro Hrvatskoj, odnosno malom čovjeku, dobrodošli, ali da u vezi s konkretnim pitanjem ne želi ništa prejudicirati.

Vezani članci Ivan Penava predstavio novu stranku Penava osnovao stranku, dobrobit Vukovara usporedio s Banovinom: ''Ako vam je potres bio poziv za reakciju, vjerujte mi, ovo je 10 puta gore'' Slika nije dostupna Darko Milinović otkrio kakvog predsjednika želi lički HDZ

Karamarko je u četvrtak navečer još jednom pozitivnim ocijenio najavu smanjena plaće državnim dužnosnicima, posebice kada se zna da je u Hrvatskoj 384.000 nezaposlenih te da građani rade za male plaće i da im je životni standard izrazito loš.

Iako podržava smanjenje plaća, ocijenio je da do toga nije trebalo doći te je podsjetio da je HDZ-ova Vlada u dva kvartala 2011. imala rast BDP-a dok ova Vlada već devet mjeseci za redom bilježi pad.

Ocijenio je da je Vlada katastrofalnom politikom dovela hrvatsko društvo na prosjački štap. Potpuno je bezidejna u gospodarskoj politici i jedino zna uvoditi nove poreze, ali i takvoj politici će doći kraj, ponovio je Karamarko.

Komentirajući nabavu vozila rekao je kako je glavni problem što je prihvaćena skuplja ponuda. Rekao je i da podržava da policija ima nova vozila, ali da ona ne trebaju pomoćnicima u Vladi i tajnicima.

Karamarko: Kad imate rejting smeća, ne kupujete skupocjena vozila

Odgovarajući na upit u vezi s prijedlogom novog Zakona o radu Karamarko kaže da on ne rješava ništa u kvalitativnom smislu i da će dovesti samo do novih razlika u kvaliteti života socijalnih skupina u Hrvatskoj. Potvrdio je da će tražiti odgodu donošenja tog zakona u Saboru jer je potrebna kvalitetna rasprava. Kako je rekao, protivljenje stranke donošenju novog Zakona ujedno je jasna poruka da HDZ podržava sindikate i u najavi općeg štrajka.

Pozvan da komentira istražne radnje protiv HDZ-ovog bračnog para Benić iz Karlovca, Karamarko je rekao kako oni nisu više članovi stranke. Ocijenio je da se u posljednje vrijeme često za sav kriminal u zemlji krivi HDZ. Kako je rekao, i za zvučno ime, koje je trenutno u istražnom zatvoru, govori se da je iz HDZ-a, a poznato je da je već davno izašao iz stranke. Čak se i kandidirao kao protukandidat HDZ-u, rekao je Karamarko. Naglasio je da su to sve manipulacije, a da se sve afere, koje se pojavljuju u zadnje vrijeme, tiču članova Kukuriku koalicije, posebno SDP-a.

Karamarko je u vezi s 24. obljetnicom osnutka lokalnog HDZ-a rekao da stranka na tim prostorima nije baš najbolje stajala. Unatoč tome kaže vrijedni članovi rade na rekonstrukciji stranke i ona će u sljedećem razdoblju imati glavnu ulogu u III. izbornoj jedinici, rekao je

Na pitanje je li zadovoljan osobnim angažmanom u III. izbornoj jedinici, iz koje je i "ušao" u Sabor, Karamarko je odogovorio da nije. U tome ga, po njegovim riječima, sprječava to da je u međuvremenu postao predsjednik stranke i da je praktički cijelo vrijeme na terenu širom Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook