Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Milanoviću

Karamarko: Kad imate rejting smeća, ne kupujete skupocjena vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u srijedu navečer uoči proslave 24. obljetnice osnutka HDZ-a Karlovačke županije kako je u vrijeme kada Hrvatska ima rejting smeća nemoralno da si članovi Vlade nabavljaju skupocjena vozila, a za najavu smanjenja dužnosničkih plaća rekao je da je podupire iako je riječ o "demagoškom štosu".

Odgovarajući na novinarska pitanja uoči proslave u "Zorin domu", za smanjenje dužnosničkih plaća Karamarko je rekao kako se zbog toga sigurno neće smanjiti deficit, da je to "demagoški štos", ali, dodao je, podupire smanjenje plaća jer su one velike u odnosu prema broju nezaposlenih, kojih je danas više od 384.000.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

"Ne znam koliko se firmi dnevno zatvara, i to je zadnji pokušaj da oni nešto uštede, da budu korisni, ali tu je puno demagogije jer su oni puno toga upropastili. Niti jednu kvalitetnu investiciju nisu uspjeli realizirati. Sve što rade - to je samo dizanje poreza", ocijenio je.

Kako je rekao, "interesantno je da ova vlada sva svoja rješenja i futurističke poglede gleda u retrovizor i stalno optužuje HDZ da je za nešto kriv".

Za izjavu premijera Milanovića da je Karamarko dok je bio šef u obavještajnoj zajednici - vozio automobil od milijun kuna, predsjednik HDZ-a je rekao: "Svi smo vozili neka službena vozila koja smo dobili kada smo došli na određene dužnosti, međutim, ovaj današnji trenutak je posebno težak."

"Danas, kada je proračunska rupa 18 milijardi, kada nam je kreditni rejting smeće, doista je nemoralno kupiti takva vozila", istaknuo je. "Mi smo živjeli i radili u drugo vrijeme. Rekao bih, ove dvije godine su vrijeme potpunog upropaštavanja gospodarstva u Hrvatskoj u režiji gospodina Milanovića i njegove vrle ekipe.

Karamarko je rekao da za obavljanje vitalnih poslova kao što je obavljanje policijskog posla vozila moraju biti na određenoj razini, moraju biti k'o sat, "ali ministri, pomoćnici, državni tajnici i savjetnici ne bi se trebali voziti u skupocjenim vozilima".

Na pitanje koliko je tada stajao njegov automobil, odgovorio je kako ne zna te da se vozio u Audiju i povremeno u Passatu, a na pitanje je li sada racionalno da se kupljeni skupocjeni automobili ne voze, odgovorio je da se "jednostavno" nisu trebala naručivati takva vozila. "Trebala su se naručiti vozila za policiju i vatrogasce, npr. škode, a druga voziti dokle ide, ide", rekao je.

Na pitanje zašto je i proslava 24. obljetnice u Karlovcu za novinare bila otvorena samo na početku, Karamarko je odgovorio protupitanjem: "Zbog čega bi svaku našu rođendansku proslavu morali učiniti otvorenom?"

"Kad dođe vrijeme, kada počne kampanja - i te kako ćete nas čuti jasno i glasno u svakoj situaciji", dodao je.

Karamarko je čestitao godišnjicu i pohvalio karlovački županijski HDZ. Rekao da cijeni njihov rad jer su to pobjednici, a otuda je i potpredsjednik stranke Damir Jelić. Istaknuo je da su tu "vrlo vrijedni ljudi, prekaljeni borci i istinski domoljubi".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene