Obavijesti Video Pretražite Navigacija
horor ne prestaje

Vapaj iz Slavonije: ''Hoće li nam netko pomoći? Ne izlazimo iz kuće, uđem s kćerkicom u auto, ona ne prestaje vrištati''

Osječko-baranjska županija i ove godine muku muči s komarcima. Dok nadležni prebacuju odgovornost, građani se bezuspješno bore s tim krvopijama.

''Znam da zvuči kao neka mala stvar, ali, evo, zamislite da sjednete u auto sa kćerkicom od tri godine i samo što upalite auto, ona vrišti jer je, naravno, zajedno s nama ušao i roj komaraca'', ispričala je za DNEVNIK.hr Anita Bogić iz Sarvaša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema mira u Slavoniji VIDEO Nevjerojatna najezda komaraca u Sarvašu, snimka nastala dva dana nakon zaprašivanja: "Mi se ovdje moramo nositi s takvom situacijom" Miroslav Vlašić i Domagoj Mikić u zraku - 1 Počelo tretiranje Osječku borbu s nesnosnim krvopijama pratili smo - iz zraka: Pilot otkrio kolika je uspješnost tretiranja, a novi gradonačelnik koliko će sve koštati

Otkriva da su jučer špricali iz automobila sa zemlje, ali da nikakvog učinka nema, što je vidljivo i u videu koji nam je poslala.

''Već godinama traju problemi s komarcima, ali ove je godine nepodnošljivo'', kaže. Opisuje da su njezinu djevojčicu komarci izboli u kući, i to unatoč mrežicama, lampama, spiralama i raznim sprejevima. ''Ne pomaže ništa'', ogorčeno kaže ova majka, uvjerena da je novac za zaprašivanje potrošen na nešto drugo.

Kaže da opravdanja da se ne smije zaprašivati iz zraka kako bi se zaštitili ostali kukci ne stoje. ''Zaprašivali su prije 20 godina i kukci su opstali'', navodi i pita se zašto i ove godine problem nije riješen na vrijeme ledenim granulama.

Bogić opisuje kakav im je život zbog dosadnih krvopija koje su im onemogućile boravak na zraku. ''Zatočenici smo u vlastitoj kući, ali ni tu nemamo mir jer svaki put kad otvorite ulazna vrata, uđe desetak komada'', objašnjava. Naglašava da nisu problem ''umuljani zidovi'', već je problem ''što smo svi izgrizeni i horor nikako da splasne''.

''Ovo je kao da živimo u kamenom dobu. Svi smo već sluđeni, nakon korone i karantene, mi opet ne možemo izići van'', zaključila je Anita Bogić, u nadi da će im netko ipak pomoći. Županija i gradovi i općine prebacuju odgovornost, ali ljudi nemaju vremena za čekanje.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene