Od 13:45 sati na Dnevnik.hr pratite uživo performans zagrebačkih studenata ispred Hrvatskog narodnog kazališta u čast poginulim studentima u terorističkom napadu u Keniji.


Danas u 14 sati i 7 minuta, 147 studenata leglo je na površinu ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) i ostalo nepomično 147 sekundi. 2. travnja 2015. godine u Keniji je ubijeno 147 studenata na sveučilišnom kampusu. Gotovo jednak broj osoba je poginuo u rušenju aviona tvrtke Germanwings. Ova dva događaja razlikuju se u tome što su sasvim drugačije odjeknuli u javnosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Performans studenata: Skretanje pozornost na tragediju u Keniji Slika nije dostupna Prijete novim pokoljem: 'Ništa nas neće zaustaviti u našoj osveti'

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizirao je performans kojem je cilj skrenuti pozornost na tragediju i studentske žrtve terorizma, senzibilizirati javnost i potaknuti na širu raspravu civilnog sektora, javnih institucija i akademske zajednice o događaju u Keniji i kontekstu sukoba u kojemu se tragedija dogodila.

Teroristički napad na kampus u Keniji: Četvero mrtvih, preko 40 ranjenih

Šime Strikoman, renomirani hrvatski fotograf, ovu će prigodu ovjekovječiti milenijskom fotografijom.
Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu trenutno je u komunikaciji sa Europskom studentskom unijom preko koje je inicirao isti način obilježavanja tragedije i u ostatku Europe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook