Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperatura i do 20 stupnjeva

Uživali smo u proljetnom početku tjedna, ali južina donosi promjenu: Doznajte kada i gdje

Južina u Splitu (Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Južina u Splitu (Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Južina u Splitu (Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Ponedjeljak je bio pravi proljetni dan, u cijeloj je zemlji bilo sunčano i ugodno toplo, a u najtoplijem dijelu dana temperatura se panjala i do 17 stupnjeva.

U utorak će u većini većini krajeva biti djelomice sunčano i vjetrovitije uz umjeren i jak, u gorju ponegdje i olujan jugozapadnjak, a na moru jugo. Južina će donijeti nešto nestabilnosti u zapadne predjele pa tamo uz lokalno više oblaka može pasti i poneki pljusak. Kiša ili pljuskovi češći će biti u srijedu na Jadranu i to osobito na sjevernom dijelu, a zatim će se krajem srijede i u noći na četvrtak kišni oblaci nadvući i na ostatak zemlje. Ali proljeće je i to izmjenjivanje stabilnih i nestabilnih razdoblja upravo je i karakteristika ovog godišnjeg doba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Na vrijeme će utjecati anticiklonalni greben koji će i u utorak donositi dosta sunca u naše krajeve. U takvim okolnostima u utorak ujutro će biti barem djelomice sunčano. Bit će vjetrovitije nego danas - u unutrašnjosti uz umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu će jačati jugo. Temperatura viša od današnje - na kopnu od 3 do 8, a uz obalu između 7 i 11 stupnjeva.

U središnjem dijelu Hrvatske u nastavku dana u utorak bit će djelomice sunčano, zapadnije postoji i mala mogućnost za ponekim lokalnim pljuskom. Puhat će uglavnom umjeren, ponegdje na udare i jak jugozapadnjak, a temperatura će se penjati i do 20 stupnjeva.

U Slavoniji će na istoku biti djelomice sunčano, puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a uz južinu i tu će biti oko 20 stupnjeva, najviše do 23.

Na sjevernom Jadranu i u gorju uz prolazno više oblaka može pasti malo kiše ili kakav lokalni pljusak. Na moru će puhati umjereno, na udare i jako jugo, a u gorju može biti i olujnog jugozapadnjaka. Temperatura će biti oko 15 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice ili pretežno sunčano s pojačanim jugom te temperaturom oko 20 stupnjeva.

U iduća tri dana na kopnu nas očekuje uz južinu toplo s najvišom temperaturom oko ili malo iznad 20 stupnjeva. Ipak neće biti stabilno, već u srijedu u gorju može pasti malo kiše, zatim u četvrtak i u ostatku unutrašnjosti.

U srijedu će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana padati kiša, zatim u četvrtak i duž cijele obale može biti kiše ili grmljavinskih pljuskova. Puhat će jako i olujno jugo, a od petka - bura.

Dakle, idućih dana ostaje toplo, živa će se tijekom dana nerijetko penjati i preko 20 stupnjeva, a u utorak će uz toplinu i dosta sunčana vremena biometeorološke prilike biti povoljne. Od sredine tjedna vrijeme će biti nestabilnije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene