Danas smo u Cavtatu potrošili 94,98 kuna - na tržnici, u dućanu i na kavi. Iste smo stvari dakle platili 37,50 kuna više nego u Đakovu.


Nije tajna da u jeku turističke sezone cijene hrane i pića na obali drastično skoče. U Đakovu i Cavtatu smo usporedili cijene nekih namirnica na tržnici, u dućanima te u ugostiteljskim objektima.

Vezani članci Točenje goriva, ilustracija Novi udar na džepove građana: Od utorka opet skuplje gorivo Ajvar, ilustracija Zimnica je pitanje tradicije, no ove godine za nju treba posegnuti dublje u džep. Izračunali smo koliko će stajati teglica domaćeg ajvara

Kupiti kilogram rajčice, krastavaca i breskvi u Đakovu i Cavtatu cjenovno se veoma razlikuje.

Kilogram rajčica, krastavaca i breskvi, sveukupno na đakovačkoj tržnici stoji 15 kuna, a u Cavtatu 42 kune.

U vruće ljetne dane dobro dođe malo osvježenja. Zato smo uzeli litru soka od naranče, dva korneta od vanilije i jedan slani kreker. Sve skupa nas je to u Đakovu izašlo 35,48 kuna. Identične proizvode u Cavtatu platili smo 42,98 kune.

Nakon kupovine odlučili smo se počastiti kavom. Popili smo je u samom središtu Đakova, na đakovačkom Korzu te je platili 7 kuna. Veliki machiato s pogledom na more na cavtatskoj rivi košta 10 kuna.

Danas smo u Cavtatu potrošili 94,98 kuna - na tržnici, u dućanu i na kavi. Iste smo stvari dakle platili 37,50 kuna više nego u Đakovu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr