Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširenje istrage

USKOK traži novo skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću, on za Dnevnik Nove TV poručuje: "Ne znam detalje, nemam što kriti"

Zbog proširenja istrage, USKOK od Sabora traži novo skidanje imuniteta.

Novi problemi za bivšeg ministra Lovru Kuščevića! USKOK od Sabora traži novo skidanje imuniteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

U zahtjevu za proširenjem istrage, kako doznaje Dnevnik Nove TV, uz Kuščevića se sumnjiče članovi njegove najuže obitelji te još jedan splitski poduzetnik.

Podsjetimo, istraga protiv Kuščevića vodi se od rujna - zbog sumnje da je šogoru omogućio kupnju POS - ova stana, ali i zbog prenamjene staje u stambeni objekt. Gradio je, ali punih 11 godina nije unio u katastar. Učinio je to prije nešto više od mjesec dana.

Jutarnji piše kako USKOK tereti Kuščevića za tri nova kaznena djela. Pod jednom točkom optužbe, vezanom uz prenamjenu poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, navodno je obuhvaćena i njegova supruga. Tereti ih se, piše list, za zloupotrebu “tešku” preko tri milijuna kuna. 

Kuščević je u problemu i zbog otkupa poslovnih prostora iz tvrtke Kuščević d.o.o. USKOK ga sumnjiči za prozutakonito pribavljanje imovinske koristi. 

Jutarnji spominje i optužbu za primanje mita. Tom točkom obuhvaćeni su njegov šogor kao pomagač, te jedan splitski poduzetnik.

Ne zna detalje

S Lovrom Kuščevićem razgovarao je Andrija Jarak. Bivši ministar rekao je za Dnevnik Nove TV da još nije dobio rješenje o proširenju istrage pa prema tome ne može ni komentirati ovo proširenje istrage.

"No Kuščević mi je ponovio kako je on već bio ovdje na razgovoru u DORH-u, da je dao svoj iskaz, iznio obranu i da će se uvijek rado odazvati pozivu istražitelja ako se proširi istraga protiv njega. Kaže: 'Nemam što kriti, već sam rekao na prvom saslušanju sve što imam, a sad ću isto tako ponoviti'. Ne zna, dakle detalje oko proširenja istrage ni o tome da se spominju članovi njegove najuže obitelji", izvijestio je Jarak koji je podsjetio da je 4. rujna prošle godine pokrenuta istraga protiv Kuščevića zbog sumnje da je inicirao promjenu prostornog plana. 

"Svoju štalu je pretvorio u građevinu. Nekoliko parcela poljoprivrednog zemljišta iniciranjem promjena prostornog plana pretvorio je u građevinsko zemljište i tako višestruko uvećao njihovu vrijednost. Proširenje istrage, kako doznajemo, odnosi se na još nekoliko parcela koje su na taj način prenamijenji. Istražitelji sumnjaju da to nije usamljeni slučaj. Dosad su osim Kuščevića istragom bile obuhvaćene još tri osobe, sad se spominju još dva imena. Naravno, kažem, treba pričekati da USKOK, odnosno DORH izda službeno priopćenje u kojem će navesti sve do najsitnijeg detalja zašto terete ministra Kuščevića. On kaže da će se odazvati pozivu i da ne zna ništa o proširenju istrage", zaključio je Jarak.  
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene