Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porez na donacije

Uskok se žalio na obustavu postupka protiv Milana Bandića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je u ponedjeljak izvijestio da je podnio žalbu protiv rješenja Županijskog suda kojim je obustavljen kazneni postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u dijelu optužnice u aferi Agram koja ga je teretila za štetu Državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

"Uskok je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da uvaži žalbu i pobijano rješenje preinači na način da potvrdi optužnicu protiv I. okr. Milana Bandića zbog kaznenog djela utaje poreza ili carine", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

Ističu da "suprotno stavu optužnog vijeća, iz rezultata istrage i njezine dopune, posebice iz nalaza i mišljenja financijskog vještačenja te mišljenja Ministarstva financija - Porezne uprave, proizlazi postojanje osnovane sumnje" da je Bandić "ostvario obilježja kaznenog djela", jer "svjesno u cilju izbjegavanja plaćanja poreza u slučaju obvezne prijave nije prijavio prihod i činjenice koje su od utjecaja na utvrđivanje porezne obveze pa zbog toga nije utvrđena porezna obveza velikih razmjera".

Postupak protiv Bandića zbog neplaćanja poreza na donacije zagrebački optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je 28. ožujka, a Uskok je najavio da će se žaliti čim dobiju "pisani otpravak rješenja".

Istovremeno na doradu Uskoku vraćen je dio optužnice koji se odnosi na nezakonitosti u zbrinjavanju otpada, za što tužiteljstvo tereti i suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza. Riječ je o dijelu optužnice u slučaju Agram koje je sud već vratio na doradu i u ožujku prošle godine, kada je potvrdio sedam od 10 točaka za koje Uskok tereti Bandića i njegove suoptuženike. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene