Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema neslužbenim inofmracijama u USKOK-u sumnjaju da je Ina plaćala naftu iznad tržišne cijene.


USKOK istražuje poslovanje hrvatske naftne kompanije Ine, javio je javni servis prema čijim se informacijama istražuju moguće nezakonitosti u kupovini nafte posljednjih nekoliko godina.

Vezani članci Istraga oko Gabby Petito - 3 Otkrivaju se novi detalji o nestaloj influencerici Gabby Petito (22): Sporni su SMS-ovi, policija pretresla kuću osumnjičenog zaručnika Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna

Pozivajući se na neslužbene izvore javni servis je objavio da USKOK, zbog sumnji da je Ina plaćala naftu iznad tržišne cijene, istražuje detalje oko toga kako je nafta nabavljana od lipnja 2009. do prosinca prošle godine, odnosno u razdoblju u kojem je Inom upravljao mađarski strateški partner MOL.

Hoće li Amerikanci dopustiti Rusima kupnju Ine?

Zatražen je detaljni uvid u dokumente, tko su bili dobavljači nafte te cijena po kojoj se nafta kupovala, navodi javni servis na svojim internetskim stranicama.

U USKOK-u i Ini nisu komentirali navodnu istragu, a javni servis prenosi i neslužbena objašnjenja iz Ine da je revizija više puta kontrolirala nabavu nafte te da nisu otkrivene nikakve nepravilnosti.

Nekoliko članova uprave i nadzornog odbora (NO) Ine, među kojima i bivši predsjednik NO Davor Štern, isticali su da nemaju uvid od koga se i po kojoj cijeni kupuje nafta, no predstavnici MOL-a su te tvrdnje odbacivali, ističući da od 2009. Ina naftu nabavlja po povoljnijim uvjetima nego ranije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook