Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONOVO SE OGLASIO LOVRINČEVIĆ

Dnevnik Nove TV doznaje: Istražitelji USKOK-a ispitali većinu aktera afere Mreža, ali jedan od glavnih još je uvijek izvan Hrvatske

Aktualno Galerija Afera ide dalje - 1 Afera ide dalje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Afera ide dalje - 2 Afera ide dalje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Afera ide dalje - 3 Afera ide dalje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Afera ide dalje - 4 Afera ide dalje - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Afera ide dalje - 5 Galerija 1/6 >>
Mreža TV pod povećalom istražitelja USKOK-a. Ispitana je, kako doznaje Dnevnik Nove TV, većina aktera, ali ne i oni ključni.

Šef Mreže TV Saša Engler, televizijski voditelj Marko Ljubić i novinar Marin Vlahović ispitani su u USKOK-u, doznaje Dnevnik Nove TV. Međutim, istražitelji još nisu ispitali Juricu Lovrinčevića, bivšeg savjetnika bivšeg ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.

Međutim, Lovrinčević iz Belgije opet tipka po društvenim mrežama. Mail koji su objavila 24 sata nije adresiran na njega i ministra Filipovića, nego se radi o drugom Davoru – Davoru Šternu. I nije točno, tvrdi Lovrinčević, da su dobili povlaštenu informaciju da će PPD biti kažnjen u Mađarskoj prije službene objave, nego ih je prijatelj obavijestio o onome što piše mađarski tisak.

"Ovaj e-mail i način na koji se njime manipulira samo je kap u moru ove propagandno-obavještajne operacije koja ima cilj zaštititi ogromni privatni interes na štetu hrvatske države. Stoga sve što će uslijediti iz tog smjera gledajte s rezervom jer istina često nije ono što vam se servira", napisao je Lovrinčević.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski i Ursula von der Leyen novo proširenje Iznenađenje na samitu: EU odlučio otvoriti pregovore s Ukrajinom i Moldavijom, Orban je ogorčen

Informaciju o PPD-u Vlahović je proslijedio je Mostovu Nikoli Grmoji.

"Ne znam što je tu sporno. Pojedini mediji žele prikazati kao da je onaj koji je protiv tajkuna Pavla Vujnovca protiv Hrvatske. Istina je da je PPD platio kaznu i istina je da sam dobio informaciju. Jesam li ih provjerio? Jesam. Je li se pokazala točnom? Je", rekao je saborski zastupnik.

Šef Mreže TV uvjerava da nije uzeo novac

Engler uvjerava da, iako su ga pritiskali, proviziju od budžeta državnih reklama nikome nije isplatio.

"Što nas nije pustio da napravimo kazneno djelo i da isplatimo mito pa da se vidi da ima dokaze i neka nas snimi. To se nije dogodilo", napomenuo je.

Sve svaljuje na Vlahovića, a Lovrinčevića optužuje za reket.

"Čovjek je reketario okolo gdje je god mogao, a ja s njim nisam u životu. Znam samo ono što mi je Marin rekao", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Afera Mreža ide dalje - 1 Sporni e-mail Pljušte reakcije na novu aferu, ponovo se oglasio Lovrinčević: "Riječ je o drugom Davoru"

Vlahović je u srijedu optužio i ministra branitelja Tomu Medveda da mu je nakon potresa nudio suradnju.

"Imao sam kontakt i s navedenim novinarom isključivo s ciljem razgovora i poziva na objektivno izvješćivanje. S gnušanjem odbijam svaku moguću sumnju da je posrijedi bilo kakav oblik korumpiranog pristupa", odgovorio je ministar.

Zbog svega oporba želi raspuštanje sabora, a iz USKOK-a kratko poručuju da su izvidi u tijeku. Kad utvrde o čemu je riječ, o svemu će obavijestiti javnost.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene