Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZ JAČANJE VJETRA

Upaljeni meteoalarmi: Temperatura nastavlja padati, a kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg

Meteoalarm 10. prosinca 2022.
Meteoalarm 10. prosinca 2022. Foto: DHMZ
U Hrvatskoj će u subotu prevladavati oblačno s kišom osobito na Jadranu i uz njega, a u drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu zapuhat će bura i jačati.

Najviša temperatura na kopnu kretat će se od 6 do 11, na moru između 13 i 18 Celzijevih stupnjeva, navečer u osjetnom padu.

Za cijelu Hrvatsku, osim za osječku regiju, izdani su žuti i narančasti meteoalarmi.

  Meteoalarm 10. prosinca 2022. Meteoalarm 10. prosinca 2022. (Foto: DHMZ)

Meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić najavio je i kako na cijeloj obali ponovno može biti grmljavinskih nevremena, a jugo će biti uglavnom umjereno do jako. U dijelovima Dalmacije već će okretati na oštro, dok će u Istri i na Kvarneru okrenuti na umjerenu buru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA U sljedećim danima kiša, oblaci i snijeg, a za neke dijelove Hrvatske upaljen i meteoalarm: Detalje donosi meteorolog Nikola Vikić-Topić

Potpuno oblačno bit će i poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj. Veća je i vjerojatnost za kišu, koja će zahvatiti velik dio ovog područja, lokalno će biti obilnija, pa je upaljen meteoalarm. Sjeverac će jačati na umjeren i bit će prilično hladno, hladnije nego ujutro jer će vjetar jačati, a temperatura će se tijekom cijelog dana snižavati. U podne će biti između četiri i devet stupnjeva. Kasno navečer, uz daljnji pad temperature, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, čak i u nekim nizinama. Moguće je i stvaranje snježnog pokrivača, osobito u Zagorju, prognozira Vikić Topić, čiju cijelu prognozu za naredne dane možete pogledati >>OVDJE.

Pred nama je prava zima i temperature će nastaviti padati idući tjedan. Tako Norveški meteorološki institut prognozira da će iduće nedjelje, 18. prosinca u Zagrebu biti -11 stupnjeva, a istog dana u Gračacu se očekuje minus šest.

  Meteoalarm 10. prosinca 2022. Temperature nastavljaju padati (Foto: Norveški meteorološki institut)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene