Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kraja mukama

Nakon orkanskog nevremena, pomoć im nanijela još veću gorčinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne nazire se kraj mukama istarskih poljoprivrednika. Nakon što je njihove maslinike na području Buzeta i Cerovlja poharalo orkansko nevrijeme, pomoć koja im je ponuđena izazvala je još veću gorčinu. Od prijavljenih 14 milijuna kuna štete, nakon više od godinu dana od Vlade su dobili - tek 130 tisuća.

Prošlogodišnje orkansko nevrijeme ostavilo je posljedice. Vladimir Marušić se prisjeća masline koja je do prošlogodišnje orkanske bure davala i do 30 kilograma ploda. U velikom nevremenu koje je pogodilo Buzet i Cerovlje najviše su stradali maslinici.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Od zatraženih 14 milijuna kuna, od Ministarstva će dobiti tek 130 tisuća, objavljeno je u Devniku Nove TV. Tako će iznos od 77 tisuća kuna, biti podijeljen svim poljoprivrednicima. Svaki će od njih dobiti svojih 10 kuna.

VIDEO Zbog papirologije propadaju milijuni

Održavanje maslinika na brdima donosi i više troškove, koje će Vladimir morati snositi sam. Na Vladu se, kaže, ne može osloniti. Nakon ukidanja brdsko-planinskog statusa, ovim poljoprivrednicima ni najavljena topla zima - ne ide za rukom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene