Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost s morskog dna

VIDEO Uhvatio najotrovniju ribu Jadrana: Javlja se jaka bol, moguć je i gubitak svijesti...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Na društvenim mrežama objavljen je video koji prikazuje ulov najotrovnije ribe Jadrana. Nakon uboda javlja se jaka bol, glavobolja, a moguć je i gubitak svijesti.

Na popularnom profilu Morski vlaj na Tik Toku objavljen je video koji prikazuje ulov najotrovnije ribe u Jadranu - pauka.

@morskivlaj Tagiraj najotrovniju ribu šta vi poznajete 🤣🤣 #fy #morskivlaj #pauk #fishing #danger #foryou #foryoupage #foryourpage #adriatic #croatia #croatiafulloflife #boat #life #fypシ゚viral #sea #viralvideo ♬ original sound - Morski Vlaj

"Evo, ovo je najotrovnija riba Jadrana - pauk. Htjeli smo uloviti zubaca, ali ništa", našalio se ribar na TikToku. 

Postoje četiri vrste morskog pauka koje žive u Jadranu. Otrovne su njihove bodlje koje se nalaze na leđnoj peraji i u škrgama. Ubrzo nakon što se ubodete osjetit ćete neopisivu bol koja će se povećavati. Mogući su glavobolja, vrtoglavica i gubitak svijesti. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nisu MiG-ovi Ovo bi vas moglo uznemiriti: U dijelu Zagreba čut će se eksplozije, MORH objasnio o čemu se radi

Zbog mogućnosti uboda na bodlje morskog pauka nikada ne treba dirati rukom. Ako do uboda dođe, potrebno je potražiti liječničku pomoć ili premazati mjesto uboda s otopinom amonijaka koju možete kupiti u ljekarnama. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene