Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zapadu Irana

Uhićen otac Mahse Amini: "Zaprijetili su mu da ne obilježava godišnjicu smrti svoje kćeri"

Mahsa Amini
Mahsa Amini Foto: AFP
Iranske sigurnosne snage privele su oca Mahse Amini na godišnjicu njezine smrti, rekao je izvor blizak Amininoj obitelji i skupinama za zaštitu ljudskih prava.

Izvor blizak obitelji potvrdio je izvješće norveške organizacije za ljudska prava Hengaw da je Amjad Amini uhićen dok je napuštao svoju kuću na zapadu Irana.

Pušten je nakon kratkog zadržavanja s upozorenjem da ne obilježava godišnjicu njezine smrti, rekla je druga skupina za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Premijerska kandidatkinja stranke Možemo! Sandra Benčić Adut za Banske dvore Sandra Benčić kandidatkinja je za premijerku: "Naša je osnovna motivacija vratiti povjerenje"

"Snage sigurnosti uhitile su danas Amjada Aminija i vratile ga u njegovu kuću nakon što su mu zaprijetile da ne obilježava godišnjicu smrti njegove kćeri", objavila je Kurdistanska mreža za ljudska prava.

Smrt Mahse Amini u policijskom pritvoru prije godinu dana izazvala je višemjesečne protuvladine prosvjede koji su prerasli u najsnažniju reakciju opozicije posljednjih nekoliko godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene