Obavijesti Video Pretražite Navigacija
#socijalnaskrb

Udruga Pragma o smrti socijalne radnice: ''Odabrala je struku životnog poziva i zaslužila je naše sjećanje''

Jedna od nas (Foto: Udruga Pragma)
Jedna od nas (Foto: Udruga Pragma) Foto: Udruga Pragma
Udruga Pragma, koja se bavi ostvarivanjem društva socijalne pravde i jednakih šansi u kojem pojedinci, obitelji i zajednice suradnički djeluju, izrazila je sućut zbog ubijene djelatnice Centra za socijalnu skrb u Đakovu i teško ranjenog djelatnika tog centra, na koje je zapucao dugogodišnji korisnik socijalne pomoći.

Nakon pucnjave u Đakovu u kojoj je život izgubila djelatnica Centra za socijalnu skrb, a jedan se djelatnik bori za život, Udruga Pragma na svojim društvenim mrežama izrazila je sućut pogođenima ovom strašnom tragedijom. ''Njemu želimo oporavak, a obitelji i prijateljima ubijene kolegice želimo poručiti kako je ona jedna od nas – ona koja je odabrala struku "životnog poziva" i zaslužila je naše poštovanje i sjećanje'', napisali su u objavi na svojoj stranici na Facebooku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Pucnjava kod Omiša: Policija privela pet osoba Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika

Istaknuli su koliko je važna zaštita svih zaposlenih u sustavu socijalne skrbi koji brine o brojnim građanima, a među njima ima i onih koji ''ne dijele naše vrijednosti neprocjenjivosti ljudskog života''. ''Nikakva bolest, ili druga životna okolnost, nikada ne može biti opravdanje za teški zločin'', poručili su iz udruge.

''Pozivamo sve novinare da s poštovanjem i suosjećanjem daju podršku kolegama u sustavu socijalne skrbi, smire naše društvo sklono teškim riječima i nepromišljenim akcijama iza kojih dolaze vremena s još težim, životno ugrožavajućim, posljedicama'', napisali su na kraju objave koju su zaključili heštegom #Socijalnaskrb.

Izraze sućuti obitelji ubijene socijalne radnice i ranjenog djelatnika uputila je i Hrvatska komora socijalnih radnika. "U mislima smo i s ranjenim djelatnikom Centra za socijalnu skrb koji se bori za život. U ime svih naših članova, socijalnih radnika diljem Hrvatske, izražavamo potporu i sućut svim našim kolegama i djelatnicima Centra za socijalnu skrb Đakovo.

Proglasit će se dan žalosti

Zbog strašne tragedije koja se dogodila u Centru za socijalnu skrb Đakovo, molimo nadležne institucije da proglase dan žalosti/sućuti", poručuju iz komore. Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić poručio je da je u planu srijedu i četvrtak proglasiti danima žalosti.

Ovaj je događaj jako potresao i ministricu Nadu Murganić. ''Tužni smo svi u sustavu socijalne skrbi. Svi zaposleni su tužni, ali su i uplašeni. Upravo oni koji najviše pomažu našim građanima stradavaju nevini na svom radnom mjestu. Prije 19 godina u Splitu je poginuo socijalni radnik. Mi imamo skoro svakodnevno dojave da se socijalnim radnicima prijeti. Prije mjesec dana u Zadru smo imali situaciju gdje smo preko državnog odvjetništva omogućili da se podigne optužnica protiv jedne stranke koja je prijetila mladoj socijalnoj radnici jer je savjesno izvršavala svoju dužnost'', rekla je ministrica.

Aktualno Plenković nakon sastanka vrha stranke: "Imam potporu za osvježenje Vlade" Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Plenković nakon sastanka vrha stranke: "Imam potporu za osvježenje Vlade" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene