Učenik koji nije želio nositi masku više ne pohađa nastavu u Krapinskim Toplicama. Upisan je u Područnu školu Dubrovčan, OŠ Veliko Trgovišće i danas je u školu došao sa zaštitnom maskom na licu.

Galerija Prosvjed roditelja ispred škole u K. Toplicama Nastavlja se prosvjed ispred škole u Krapinskim Toplicama Incident u Krapinskim Toplicama +0 Samson Štibohar, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice

Učenik koji nije želio nositi masku ispisao se iz OŠ Krapinske Toplice, rekao nam je ravnatelj te škole Samson Štibohar.

Vezani članci Pojavila se još jedna teorija zavjere (Foto: screenshot/YouTube) Kako reagirati ako vas za vrijeme blagdanskih slavlja teoretičari zavjere počnu zamarati svojim "objašnjenjima" Bernarda Jug, učiteljica i antimaskerica Antimaskerica koja vrijeđa i prijeti pod istragom je policije. Kolegica za DNEVNIK.hr: "Pamtimo je kao konfliktnu osobu koju je najbolje izbjegavati"

"Roditelji učenika jučer poslijepodne ispisali su svoje dijete iz škole. Upisali su ga u OŠ Veliko Trgovišće. Nisu nam rekli razloge ispisivanja djeteta, ali to nisu ni dužni. U ispisnici ne moraju navesti razloge. Njih navode prilikom upisa u drugu školu. Na to imaju pravo", pojasnio nam je ravnatelj škole.

Ravnateljica OŠ Veliko Trgovišće Diana Duk-Petek potvrdila nam je kako je učenik upisao njihovu školu i da je danas s jednim roditeljem došao u školu.

"I roditelj i dijete u školu su ušli sa zaštitnim maskama, a dijete je nastavu pohađalo sa zaštitnom maskom na licu". 

Učenik, koji inače pohađa osmi razred, morao je u upisnici navesti razloge zašto se ispisao iz OŠ Krapinske Toplice u upisao u OŠ Veliko Trgovišće. Kao razloge je naveo da bi se bolje osjećao u novoj školi i da razred želi završiti sa što boljim ocjenama. 

U zadnjih mjesec dana učenik je u Krapinskim Toplicama nastavu pohađao tek četiri dana. Izrečene su mu dvije pedagoške mjere, no ravnatelj nije želio reći koje. "Učenik je pod monitoringom s obzirom na mjere, a daljnje postupanje ovisit će o njegovom daljnjem ponašanju", kazao nam je. 

Podsjetimo, učenik danima nije pohađao nastavu jer nije želio nositi zaštitnu masku. Zbog toga se danima prosvjedovalo ispred škole, a njegovi roditelji su dobili prekršajni nalog. Učenik je zbog maske prvi put s nastave izostao 8. rujna. Pred školom su danima bili i zaštitari.

Osnovnu školu Krapinske Toplice tada je posjetio i ministar obrazovanja Radovan Fuchs. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva, a s roditeljima su razgovarali djelatnici Centra za socijalnu skrb.

allery id="668871" />

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju