Ravnatelj škole u Krapinskim Toplicama rekao nam je kako su i roditelji i učenik napustili dvorište škole.

Galerija Nastavlja se prosvjed ispred škole u Krapinskim Toplicama Ravnatelj škole u K. Toplicama Prosvjed roditelja ispred škole u K. Toplicama +0 Prosvjed roditelja ispred škole u K. Toplicama

"Prije koju minutu su otišli. Učenik je opet pokušao ući u školu, nisam mu dozvolio bez maske pa su se pokupili i otišli. Ne znam kamo", rekao nam je ravnatelj škole Samson Štibohar. I danas je, kaže, sat i pol govorio s roditeljima, pokušavajući ih ubijediti da im sin stavi masku, objašnjavajući im da to nije njego stav, već propis, no bezuspješno.

Vezani članci Tanja Cujzek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok Centar za socijalnu skrb reagirao zbog prosvjeda pred školom u Krapinskim Toplicama: ''Djelatnice su bile na terenu, ali im nisu dopustili ulazak u kuću'' Željko Kolar Župan apelirao da se drama u Krapinskim Toplicama privede kraju: ''Iz drugih krajeva Hrvatske došli su raditi nered. Iskoristili su protest jednog roditelja''

"To vam je Sizifov posao", govori. 

Učenik i njegovi roditelji i jutros su došli na nastavu, no kao i prethodnih dana, ostali su pred vratima. 

"Došli su. Kao i svaki dan, učenik je ušao u školu. Zamolio sam ga da stavi masku kako bi mogao ući u učionicu. Odbio je. Samoinicijativno se okrenuo i napustio zgradu", rekao nam je nešto ravnatelj. 

Drugih prosvjednika niej bilo. Otac dječaka tražio je ravnatelja dokument na temelju kojeg se njegovom sinu zabranjuje ulaz.

"Tog dokumenta nema. Postoji provedbeni akt o nošenju maski. To je pravilo koje vrijedi za sve škole u Hrvatskoj", kaže ravnatelj.

Jedna prosvjednica nalazi se blizu škole. Tu je i policija.

"Nazovemo ih kad bude incidenata, danas su samoinicijativno u ophodnji. Ako se budu ljudi okupljali, postupit ću po protokolima ", dodaje ravnatelj. Ne vidi izlaz iz ove situacije.

"Ja svaki dan razgovaram s ocem. Nađemo zajednički jezik, no kad dođemo do ove teme, ukopamo se", kaže ravnatelj.

Učenik je zbog maske prvi put s nastave izostao 8. rujna. Roditelji ga podržavaju, a njima su se u prosvjedima ispred škole zadnjih nekoliko dana pridružili i drugi antimaskeri. Kako je rekao sam ravnatelj, oni su iz drugih mjesta i nemaju veze sa školom.

Zbog svega toga su u školu već dolazili pravobraniteljica za djecu i ministar obrazovanja, reagirao je i Centar za socijalnu skrb. Ispred škole su danima i zaštitari.  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju