Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

upute za maturu

Ova gesta profesora matematike djecu je oduševila: "Uvijek je prema nama bio brižan i pažljiv"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upute jednog zagrebačkog profesora matematike, koje je ostavio svojim maturantima dan uoči pisanja državne mature iz matematike, oduševile su korisnike društvenih mreža.

Hrvatski maturanti danas su pisali državni ispit iz matematike. Veliki je to stres za učenike, ali i za njihove profesore.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan dan Danas počinje državna matura: Ovo su nova pravila za maturante, a nakon 13 godina ispit iz hrvatskog jezika doživio je veliku promjenu Pripreme za maturu, ilustracija - 1 Veliki zaostaci Školu su završili, ali još se ne mogu opustiti: Ovo bi mogla biti jedna od najizazovnijih državnih matura

Gesta jednog zagrebačkog profesora matematike izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama. Profesor koji predaje u II. gimnaziji svojim je učenicima dan uoči ispita državne mature napisao najvažnije upute za današnji ispit. Naravno, nije trebalo dugo da njegov popis osvane na Facebooku.

Jedan od njegovih učenika za svog profesora nam je rekao da je uvijek prema njima brižan i pažljiv, a tako gleda i na ovaj njegov popis.

Pod nazivom „Da ponovimo najvažnije stvari za sutra“, profesor je ispisao čak 17 pravila kojih bi se njegovi učenici trebali pridržavati. I dok se neke upute odnose na matematičke zadatke, u dijelu njih savjetuje ih kad da legnu na spavanje, sugerira im da prije ispita nešto pojedu, da ponesu vodu, da si osiguraju prijevoz. 

Uostalom, pogledajte sami. 

1. Ići spavati prije 24:00
2. probuditi se i krenuti u školu na vrijeme
3. ponijeti novce za taxi ili imati dogovoren alternativni prijevoz u slučaju zastoja
4. pojesti nešto prije ispita, ponijeti vodu
5. ponijeti osobnu iskaznicu
6. pribor: kalkulator x2 i trokut
7. resetirati kalkulator sa SHIFT 9, 3 da izbriše stare podatke
8. prelistati test i prepoznati te prvo riješiti lagane zadatke
9. ako se kod nekog zadatka zapetljate i ne možete naći grešku, ostavite ga i pređite na drugi
10. prije svakog računanja trig. funkcija provjeriti je li kalk. na DEG ili RAD (samo za A razinu)
11. nemojte predati test prije isteka vremena, nego ako imate vremena, još jednom vrlo detaljno i kritički provjerite rješenja
12. nakon što ste riješili sve što znate kod zadataka višestrukog izbora a koje niste riješili, obavezno izaberite neki odgovor, možda pogodite. Nema negativnih bodova.
13. ako je rezultat u obliku razlomka, on mora biti skraćen do kraja
14. sjecišta grafa sa x i y osi pišite kao točke sa 2 koordinate, također i nultočke
15. pri crtanju grafa obavezno upišite sve brojeve i priloženi koord. sustav, obavezno se moraju označiti sjecišta grafa sa koord. osima, i graf se mora protezati kroz CIJELI koord. sustav – ako nije drugačije navedeno u zadatku
16. ne zaboravite mjerne jedinice, u koord. sustavu je npr duljina dužine 6 jediničnih dužina, a površina trokuta 7 kvadratnih jedinica. Ako su novci u pitanju pišite npr 12 kn i 30 lp, ili 12.30 kn, a ne 12.3 kn
17. maksimalna koncentracija, te dodatna provjera pri upisivanju točnih odgovora na list za odgovore

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene