Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel iz ministarstva

Učenici iz Vrgorca dobit će besplatan prijevoz u školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Gradu Vrgorcu poslalo je dopis u kojem apeliraju da se srednjoškolcima na tom području iznimno omogući prijevoz osnovnoškolskim autobusima.

Nakon prosvjeda roditelja učenika iz Vrgorca kojima nije omogućen besplatni prijevoz do škole, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa iznimno će dopustiti zajednički autobusni prijevoz osnovnoškolske i srednjoškolske djece, iako je to protivno propisanim pravilima, piše Vrgorac.blog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci Srednja škola u Samoboru Prekinuta nastava Drama u školi u Samoboru: "Djeca su masovno počela kašljati, digli smo na noge sve službe"

Ministarstvo je donijelo odluku da će sufinancirati 75 posto cijene prijevoza srednjoškolaca, ali samo u gradovima i općinama gdje je reguliran lokalni linijski prijevoz. Dosad su prijevoz srednjoškolaca plaćali roditelji uz subvenciju Grada i prijevoznika.

>> Vrgorac: 'Dosta nam je toga da djeca iz škole idu autostopom'

Vrgorac nema reguliran lokalni linijski prijevoz. I glavno pitanje u ovoj aferi oko prijevoza srednjoškolaca, kako piše bloger, nije zašto Ministarstvo ne želi sufinancirati prijevoz vrgorskih srednjoškolaca, već zašto Grad Vrgorac nema regulirane lokalne autobusne linije na svom području, kao jedan od rijetkih dalmatinskih lokalnih samouprava.

'Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zainteresirano je pomoći u rješavanju problema vezanih uz prijevoz srednjoškolaca u Vrgorcu, no u ovom slučaju odgovornost je prije svega na jedinicama lokalne samouprave', priopćeno je iz ministarstva.

'Odlukom Vlade, te Uputom o načinu njezina provođenja, jasno je, naime, propisano da MZOS ne sufinancira poseban javni prijevoz o čemu je ovdje riječ, već samo redoviti putnički javni linijski prijevoz (autobus i vlak). Potpuno razumijemo probleme roditelja srednjoškolaca u Vrgorcu gdje je došlo do problema kod provedbe javne nabave koji je Grad proveo 2011., pa su djeca ostala bez javnog linijskog prijevoza. U tom smislu Ministarstvo je danas Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Vrgorcu poslalo dopis sugestije u kojem apeliramo da se srednjoškolcima na tom području iznimno omogući prijevoz osnovnoškolskim autobusima, do okončanja postupka javne nabave koji je u tijeku', priopćilo je ministarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene