Azil Dumovec izašao je u četvrtak na poziv policije u Špansko u kojem je pronađena ozlijeđena zmija. Riječ je o bjelici, strogo zaštićenoj vrsti zmije. Životinja je uginula dok su je dovezli do oporavilišta za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a iz azila su oštro osudili ubijanje nesretne životinje kojoj je netko stao na glavu.

Galerija


 U azil Dumovec u četvrtak je od policije stigao poziv da se ispred jedne zgrade u zagrebačkom naselju Špansko nalazi ozlijeđena zmija. Dolaskom na mjesto djelatnici azila pronašli su zmiju bjelicu, strogo zaštićenu vrstu.

Vezani članci Poskok u Vodicama Išla šetati psa pa na grani ugledala poskoka: "Nije vam svejedno, pitate se ima li obitelj, hoće li ih doći još" Djevojka i piton Ležerno uklanjanje pitona je video koji će vam popraviti dan, Australci su neka posebna sorta

Djelatnici azila odvezli su zmiju u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, no jedino što su mogli učiniti je konstatirati smrt.

''Netko je zmiji stao na glavu pri čemu joj je smrskan i dio prednjih kralješaka. Ovo objavljujemo jer takvo ubijanje životinja najoštrije osuđujemo. Naime, zmije imaju važno mjesto u ekološkom sustavu, a ako se neku treba premjestiti u prirodu, nazovite nas. Molimo vas da u svojoj sredini razbijate predrasude vezane uz neke životinjske vrste. U prirodi ima mjesta i za šišmiša i za zmiju i za čovjeka'', napisali su iz Dumovca na svom Facebook profilu.

Kažu da jutrošnju intervenciju jedino mogu opisati riječima – tužno i ružno.

Ružno i tužno! 😭🐍 To su nam jedine riječi koje možemo izgovoriti nakon jutrošnje intervencije u Španskom. Tamo smo došli...

Posted by Azil Dumovec on Thursday, September 17, 2020