Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve teže naći radnike

U tijeku razminiranje Ličko-senjske županije: "Radimo na području na kojem je poginulo najviše pirotehničara"

Ilustracija
Ilustracija Dnevnik.he
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Dnevnik.he +0 Razminiranje (Foto: Dnevnik.he) - 2 Galerija 1/2 >>
U Ličko-senjskoj županiji u tijeku je razminiranje poljoprivrednih zemljišta. Uz Sisačko-moslavačku, ova je županija minama najzagađenija.

Nepristupačan teren i često nepovoljni vremenski uvjeti čine prostor Ličko-senjske županije iznimno zahtjevnim za čišćenje od mina, a sve je teže pronaći i radnike za taj opasan i zahtjevan posao.

Pročitajte i ovo Pirotehničar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 usporavanje razminiranja? "To je vrlo sklizak teren": Ukidanje Centra za razminiranje izazvalu eksploziju reakcija Razminiranje Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Pod minama oko 390 km2 Problem koji će uskoro postati prošlost: Hoće li Hrvatska 2026. godine postati država bez mina?

"Radimo na području na kojem je poginulo najviše pirotehničara. Projekt je zahtjevan, ljudi su upozoreni na prepreke i nadamo se da ćemo posao završiti u roku bez ikakvih stradavanja", rekao je Zdenko Sokač iz Zelenog kvadrata.

Trenutačno je u tijeku 13 projekata na području županije, a stručnjaci kažu da će ona ostati jedna od posljednjih nerazminiranih županija te da će svi poslovi biti gotovi u sljedećih šest do sedam godina.

"Nadamo se da kad ove godine završimo u Republici Hrvatskoj neće biti minsko sumnjivih područja na poljoprivrednim površinama. Trenutno je na području Ličko-senjske županije sumnjivo 139 kilometra kvadratnih, a u RH je sumnjivo 380 kilometara kvadratnih", rekao je Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene