Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

U Splitu je zbog pokušaja iznude uhićen 34-godišnji muškarac. Kod njega je policija pronašla i nekoliko grama marihuane.


Splitska policija izvijestila je da je uhićen 34-godišnji muškarac zbog sumnje da je više puta telefonski prijetio 63-godišnjaku. Od njega je tražio novac zbog navodnog duga člana njegove obitelji.

Vezani članci Evakuacija korisnika Doma za starije i nemoćne Djelatnici Doma u Splitu: ''Jednoglasno podržavamo našeg ravnatelja. Napadati ga nije ljudski'' Splitski Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici Ispovijest sestre iz splitskog doma za starije: "Kod nas je higijena kao u klinici Schwarzwald, očito su problem bili ljudi izvana"

Osim toga, policija je pretragom stana osumnjičenog 34-godišnjaka pronašla i oduzela 7,7 grama marihuane. Također, muškarca sumnjiče i da je 19. veljače ukrao Golf u Splitu.

''Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela predan je policijskom pritvorskom nadzorniku te je zbog zlouporabe droge podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu'', priopćila je policija.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, uhićeni je muškarac Jerko Malvasija, koji je javnosti postao poznat nakon krvavog pohoda Filipa Zavadlava. Zavadlav je u Splitu sredinom siječnja ubio troje ljudi, a jedna od meta bio je i Malvasija, no ubojica ga nije pronašao na adresi. Malvasija je sada uhićen zbog pokušaja iznude oca Ivana Giljanovića, osuđenog za ubojstvo, piše Slobodna Dalmacija.