Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisjetio se kobnog dana

Ispovijest čovjeka koji je izbjegao bijes Filipa Zavadlava: "To je bio košmar. Opraštali su se od mene kao da sam mrtav. Poslali su sućut i mom ocu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splićanin koji je izbjegao rafal Filipa Zavadlava razgovarao je s novinarem u stanu bliskog prijatelja. 35-godišnji Jerko Malvasija je, nakon što je objavljeno da je u krvavu splitsku subotu izbjegao smrtonosni rafal iz kalašnjikova koji je nosio Filip Zavadlav, proglašen bjeguncem.

Kao osoba koja je proglašena pokojnikom i ubojicom, metom 25-godišnjeg Filipa Zavadlava te bjeguncem iz Hrvatske odlučio je progovoriti i kazati svoju stranu priče. Na pitanje je li Zavadlav imao razloga krenuti na njega, kaže da - nije. "Ja sam momka vidio možda jednom u životu. Poznavao sam mu iz viđenja brata Stanu i tek sam po izlasku iz zatvora prošle godine saznao kako je ovisan o drogi", opisao je Malvasija.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

"Taj momak Filip bio je u podstanarskom stanu u Šenoinoj ulici, doslovno preko puta Kamenite ulice gdje je obiteljska kuća mog oca. Tko to uzima podstanarski san u neposrednom susjedstvu osobe koja ga navodno maltretira i iznuđuje?", dodao je. Čudi se što je Zavadlav, koji navodno nije imao ni za kruh, imao novca za kalašnjikov.

Kaže da mu nije jasno zašto bi Zavadlav došao na vrata njihove obiteljske kuće. "Potpuna je izmišljotina priča kako je pokucao na naša vrata i pitao nekoga tko mu je odgovorio: 'Je li Jere doma?'. Dečko je prema kazivanju susjeda pokucao na vrata. Otac je nešto radio i nije čuo nikakvo kucanje pa nije ni otvorio te Filip nije ni imao koga pitat jesam li ja doma", objasnio je Malvasija i dodao da od odsluženja zatvorske kazne u ljeto živi kao podstanar na suprotnom dijelu grada te da bi Zavadlav, da su bili u kontaktu, to znao, piše Slobodna Dalmacija.

Prisjetio se kobnog dana

Prisjeća se dana u kojemu je u isto vrijeme bio proglašen i pokojnikom i ubojicom. "To je bio potpuni košmar, spavao sam u svom podstanarskom stanu i isključio mobitel te sam nakon uključenja to poslijepodne bio šokiran porukama: 'ubilo ti oca i brata'. Zatim su mi na Facebook profilu prijatelji i poznanici stavljali objave kao da sam ja mrtav: 'počivao u miru' i 'R.I.P.' Kasnije sam saznao da su mi i ocu poslali sućut za moju smrt", objašnjava i dodaje da je istovremeno do njega stigla videosnimka Zavadlava s kalašnjikovim.

Govori da je poslao prijatelja da provjeri što se događa. Prijatelj mu se javio i kazao da ga traži policija i da se preda. "Kada sam pitao zašto ću se ja predati, čuo sam preko otvorene linije kako govore da mi treba zaštita i da dođem u postaju. Rekao sam da ću doći kada se uvjerim da mi je obitelj sigurna. Tako sam i napravio, kada sam bio siguran da su mi otac i brat živi, otišao sam u policiju. Tamo mi je bio brat i to sputan lisičinama, a u isto vrijeme i Filip Zavadlav te njegov otac i mlađi brat. Policija me držala 24 sata u lisičinama, čak su me iz ne znam kojeg razloga prebacili u postaju u Omišu prije nego li su me konačno pustili u nedjelju navečer", prisjeća se kobnog dana Malvasija.

Navodi da je poznavao Juricu Torlaka, koji mu je daljnji rod, ali i Marina Bobana. "Što se tiče pokojnog Marina Ožića Paića, ni ne poznajem ga te su potpuno besmislene priče da je on ubijen jer je vozio Suzuki Burgman koji je navodno moj. Ja sam motor te vrste posudio na par dana, ali prošlo ljeto, nisam ga ni vozio dugo jer to nije moj tip motora", objašnjava i dodaje da za priče o iznudi nije čuo prije ubojstva. Navodi i da nikad nije odlazio u kladionice.

Navodi i da je po zatvorima po presudi zbog dilanja marihuane u BiH i Hrvatskoj proveo pet godina, od 2014. godine. Izašao je u ljeto 2019. godine. Malvasija tvrdi da nakon tragedije nije napuštao Split, prenosi Slobodna Dalmacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene