Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odlomljena stijena im razbila zid kuće i uletjela u sobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas oko 2 i 30 sati u Samoboru, sa stijene se odlomio komad kamena veličine 180 sa 180 cm i udario u obližnju kuću. Kamen je probio zid i ušao u dnevni boravak.

U nesreći nije bilo ozlijeđenih jer su ukućani tada spavali u ostalim osobama.

Pročitajte i ovo Sanacija ruševnih kuća - 3 tko je odgovoran? Tri mjeseca nakon odrona u kojem je stradala devetogodišnjakinja ništa se nije saniralo: "Puno se priča, ali..." Provjereno: klizište u naselju Pojatno - 5 Donosi Provjereno Žena je otišla u trgovinu, a kada se vratila, puta do kuće više nije bilo...

Kako kažu ukućani, probudio ih je udarac, a kada su se probudili vidjeli su rupu u dnevnom boravku i veliku stijenu nasred prostora. Na mjesto nesreće došli su i vatrogasi i policija. 

- Kuća je izgrađena na nezgodnom mjestu pod stijenom, ali je sagrađena sa dozvolom. Međutim, zid koji je okrenut prema stijeni uz koju je kuća, širok samo 12 centimetara i izgrađen je od opeke. Vjerujem da bi jači zid od armiranog betona izdržao ovaj udarac, izjavio je Krešo Žužić, grad Samobor.

Dodao je kako će grad pomoći ovoj obitelji u sanaciji. Sličan pak slučaj dogodio se na području Samobora prošle godine, kada se komad stijene odlomio i probio zid kuće u području toaleta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene