U redovima Državnog izbornog povjerenstva nastala je prava zbrka. Zbog raznih prelazaka iz vladajućih u opoziciju i obrnuto, više se ne zna tko dolazi iz čijih redova. Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je, zbog isteka mandata jedne članice, predložila novu upravo iz svojih redova.

Galerija


Dok oporba smatra kako to mjesto pripada njima, po zakonu svatko ima pravo na tri člana. Socijaldemokratska partija (SDP) i Glas ne slažu se s ovim razmišljanjima te prijete kako će sve prijaviti Ustavnom sudu.

Vezani članci Jedan od sudionika u majici sa znakom ZDS zbog koje je Milanović napustio Okučane Nižu se reakcije: "Taj uzvik i meni izaziva gađenje", "Tko god napravi odmak od pozdrava ZDS, napravio je dobro za Hrvatsku" Konferencija za medije Kluba zastupnika GLAS-a GLAS traži da se osobama u samoizolaciji plati puna naknada

"Ne poštivaju određene norme i rade što žele i što hoće. Stoga, ja predlažem da DIP u budućnosti slobodno zovemo HIP", kaže Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a.
Svoje nezadovoljstvo izrazili su i drugi kandidati.

"Nakon izbora šestog člana DIP-a, HDZ-ovaca će u DIP-u biti ko Kineza", kaže Arsen Bauk iz Kluba zastupnika SDP-a.

Predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove (HDZ) Ante Sanader pojašnjava da
zakon nije predvidio da će ljudi u ovoj mjeri bježati iz stranaka, nije planiranoo da će napuštati stranke.


"Kada se sada analizira arhitektura članova i članica DIP-a, prema ovom prijedlogu kojeg je predložio Odbor za imenovanje, odnos tri naprema tri. Kada bi se prihvatio prijedlog Glas-a da se ponovno izabere gospođa Drobnjak, u tom bi slučaju odnos bio 4-2", kaže Branko Bačić iz Kluba zastupnika HDZ-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr