Prema policijskim procjenama, očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas biti i do 100.000 vjernika.


U blagdanskoj procesiji u povodu svetkovine Velike Gospe, koja je krenula u utorak prije podne ispred crkve Gospe Sinjske, sudjeluje više desetaka tisuća vjernika među kojima mnogi, kao znak žrtve, hodaju bosi.

Vezani članci Vukovi, ilustracija - 3 U okolici Sinja mještani strahuju od napada vukova: "Dolaze baš uz sam rub kuće, napadaju stoku, pse, sve živo" Kardinal Josip Bozanić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Svečane proslave blagdana Velike Gospe; Kardinal Bozanić: ''Slika naše budućnosti je čovječanstvo obasjano svjetlom, iako treba proći kroz borbu i tamu zla''

Prema policijskim procjenama, očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas biti i do 100.000 vjernika pošto se mise slave od rane zore, a služit će se i u popodnevnim satima.

Među sudionicima procesije je i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Procesiju predvodi nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji će po završetku predvoditi i misno slavlje u Sinju.

Sliku Čudotvorne Gospe Sinjske u procesiji naizmjence nose vjeroučitelji, časne sestre, bogoslovi, sinjski alkari, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici hitne medicinske pomoći, predstavnici hrvatske vojske i policije, vatrogasci.

Hodajući sinjskim ulicama, sudionici procesije pjevaju pjesme slaveći Čudotvornu Gospu Sinjsku uz poruke Gospi da bude spas i utjeha.

Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod motom "Veliča duša moja Gospodina". (Hina)