Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka premijerke Kosor

'U povijesti će ostati zapisano da je završetak pregovora s EU zasluga ove Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor odgovorila je na nova prozivanja iz oporbe.

Kosor je poručila da koliko god se oporba trudila opstruirati završetak pregovora s Europskom unijom, nije im uspjelo. Uvijek će u povijesti biti zapisano da je završetak pregovora zasluga ove Vlade, rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

'Vlada na čelu s HDZ-om završila je pregovore, i koliko god se trudili tu činjenicu neće moći ni osporiti ni izbrisati iz povijesti Hrvatske. To je tako i uskoro očekujem potpisivanje pristupnog ugovora', rekla je Kosor.

Podsjetimo, Savez za promjene danas je iz Rijeke uputio oštre kritike Vladi, pogotovo po pitanju ulaska u Europsku uniju. Zoran Milanović izjavio je kako će Savez za promjene biti taj koji će morati odraditi posao ulaska Hrvatske u EU.

Po njegovim riječima ova kampanja je do sada, ne našom voljom, antipropaganda EU, u smislu vrijednosti, u smislu procedure, a to je i antipropaganda referenduma za ulazak u EU. Dodao je da su za taj projekt i ulazak u EU mnogi radili i davali se, jer su vjerovali u to. Ocijenio je da aktualna Vlada radi sve da kompromitira referendum.

'Provedba referenduma će biti na nama, provest ćemo ga u suradnji s građanima i objasniti im što je EU, jer to do sad većina ljudi nije čula', kazao je. Na riječima ih nije štedila ni Vesna Pusić koja je rekla kako HDZ ulazak u EU shvaća kao lov, odnosno kao trofej koji će moći objesiti o zid, a ne kao sustav vrijednosti, nešto što će biti ono što samo sebi napravimo.

Kosor je porbi poslala poruku iz Končanice, gdje je otvorila sportsku dvoranu Češke osnovne škole. Osim što je nakratko zaigrala nogomet s djecom, Kosor je na pitanja novinara rekla i kako neće biti otpuštanja u javnim službama.

U pratnji predsjednice Vlade Jadranke Kosor bili su ministri Davorin Mlakar i Đuro Popijač, te saborske zastupnice Zdenka Čuhnil, Karmela Caparin i Đurđa Adlešič.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene