Zbog obilnih kiša na području Zagreba iz korita se izlila Sava. Svi vodostaji rijeke Kupe uzvodno od Karlovca od noćas su u laganom padu, no još se bilježi porast u Karlovcu i prigradskom naselju Brodarci te je u gradu od jutros na snazi redovna obrana od poplave, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite u petak.

Galerija Iz korita se na području Zagreba izlila Sava - 1 Iz korita se na području Zagreba izlila Sava - 2 Iz korita se na području Zagreba izlila Sava - 3 +18 Iz korita se na području Zagreba izlila Sava - 4

Vodostaj Kupe u Karlovcu jutros u 7 sati bio je +702 cm uz porast od 5 cm, stoga je od 7 sati na snazi mjera redovne obrane od poplave.

Prema prognozi Hrvatskih voda, vodostaj u Karlovcu tijekom dana bi trebao doseći 750 cm.

Na tom su području zatvorene pojedine ceste, a promet teče alternativnim pravcima.

Sinoć je održana još jedna sjednica Stožera civilne zaštite grada Karlovca. Dodatno je jučer napunjeno 2500 vreća s pijeskom, koje su podijeljene mjesnim odborima, podsjeća se.

Dobra u Ogulinu VIDEO Dobra u Ogulinu poplavila ulice, izlila se i Kupa kod Klanca. Za vrhunac vodenog vala priprema se i Karlovac

Boris Petrović, ravnatelj Građevinsko-tehničke škole, i Marko Balen I riječke škole zbrajaju štetu: "Zidovi su povukli vodu, na zadnjem katu su stradali parketi"

Članovi Stožera u kontinuiranom su kontaktu s predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti, odnosno povjerenicima civilne zaštite, na područjima ugroženim od poplava, prate situaciju i međusobno koordiniraju daljnje aktivnosti, dodaje se u priopćenju.

Sve operativne snage i komunalne službe i dalje su na terenu te u pripravnom stanju kako bi odmah reagirali.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju